Ketvirtadienį apie pietus Lazdijų rajono policijos komisariato pareigūnai gavo pranešimą, kad Lazdijų miesto centre esančiame parke esančioje lauko palapinėje miegmaišyje miega asmuo. Šalia stovėjo dviratis su specialia priekabėle, kurioje buvo sudėta asmens daiktai.

Pranešimą gavo ir Lazdijų rajono savivaldybės Ekstremalių situacijų komisija, kuriai vadovauja savivaldybės administracijos direktorė Ilona Šaparauskienė.

Į įvykio vietą nuvykę abiejų institucijų pareigūnai skubiai iškvietė specialiai pasirengusią greitosios medicinos pagalbos medikų ekipažą.

Kaip sakė I. Šaparauskienė, bendraudamas su policijos pareigūnais pusamžis vyriškis pasakė esąs keliautojas iš Vokietijos.

Jis skundėsi prasta savijauta. Vyras teigė parke nakvojęs naktį.

Vietos policijos vadovas Vidmantas Kondrackis sako nežinantis aplinkybių, kaip ir kada dviratininkas atsidūrė pasienio mieste. Taip pat neaišku, kada ir kaip jis kirto valstybinę sieną.

Pasak policijos šefo, pareigūnai dėl koronaviruso prevencijos nevykdė jokios detalesnės apklausos ir iškvietė medikus.

Pastarieji vyrą išsivežė į Vilnių.

Dviratis ir asmeniniai daiktai po dezinfekavimo specialia priemone saugomi policijos komisariate.

Lauko pavėsinę ir aplink esančią teritoriją speciali dezinfekcijos darbus atliekanti savivaldybės įmonė išpurškė dezinfekciniu skysčiu ir aptvėrė signaline juosta.