Prieš du metus Delfi skaitytojų gražiausiu Lietuvos kaimu išrinkti Grabijolai – mažas, miškuose pasislėpęs kaimelis tarp Vievio ir Elektrėnų. Po publikacijos apie nepaprasto grožio kaimą (ją rasite ČIA) vietos gyvenimas pagyvėjo – gyventojai, kurių jau tada kaime buvo likę vos 6, džiaugėsi užplūdusiais lankytojais. Šiuo metu tikimasi turistų supratingumo, visi kaimo gyventojai – garbaus amžiaus, todėl prašoma į kaimo teritoriją neiti ir laikytis karantino.

A. Žičkutės teigimu, lankytis šalia Grabijolų esančiame pažintiniame take nedraudžiama, tačiau, gerbiant vietinių sveikatą, prašoma nevykti į patį kaimą.

„Prašome žmonių nesilankyti Grabijolų kaime dėl vienos ir esminės priežasties – kaime gyvena žmonės, kurie yra rizikos grupėje, pagyvenę žmonės. Jie tikrai nenori, jų saugumo labui, kad kas nors eitų į jų kiemus. Kaimas yra pakankamai uždaras, siaura gatvelė, ir bet koks pašalinių vaikščiojimas po kaimą yra netoleruotinas, negalimas“, – Eltai susirūpinimo neslėpė A. Žičkutė.

Pasak Neries regioninio parko vadovės, vietiniai gyventojai pasikabino skelbimą su informacija apie karantiną, tačiau atvykėliai, pasak A. Žičkutės, nepaiso prašymų nesilankyti pačiame kaime.

„Reikia gerbti tų žmonių sveikatą, saugumą ir privatumą. Baigsis karantinas, atsivers vartai. Buvo pastebėti lankytojai ir buvo prašoma jau prieš kokias dvi savaites. Patys žmonės pasikabino skelbimą prie įėjimo į kaimą, kad karantinas, bet niekas nepaiso, – kaip žmonės sako, lankytojai eina į kaimą, užeina į kiemą tiesiog. Tai yra negalima, prašome labai to nedaryti“, – sakė A. Žičkutė.

„Ten šalia yra pažintinis pėsčiųjų takas, kuriuo vaikščioti niekas nedraudžia. Į tą taką galima eiti, jeigu nėra didelio susigrūdimo, bet į kaimą – ne“, – pridūrė ji.

Grabijolų kaimas
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (43)