Per parą testai buvo atlikti 817 žmonių, kuriems buvo įtartas užsikrėtimas koronavirusu. Bendrai Latvijoje jau patikrinti 8 774 žmonės.

Sveikatos apsaugos ministrė Ilzė Vinkelė socialiniame tinkle „Twitter“ pranešė, kad 16 asmenų, kuriems diagnozuota koronavirusinė infekcija, gydomi ligoninėje. Nė vieno iš sergančiųjų būklė nėra sunki.

Latvija, siekdama sustabdyti infekcijos plitimą, kovo 13-ąją paskelbė nepaprastąją padėtį ir įvedė virtinę griežtų suvaržymų. Nepaprastoji padėtis galios iki balandžio 14 dienos, bet dar gali būti pratęsta.

Estijos vyriausybė esanti pasirengusi bylinėtis su prekybos tinklais


Estijos vyriausybė pasirengusi galimam bylinėjimuisi su prekybos centrais dėl jų veiklos laikino sustabdymo, pranešė Teisingumo ministerija.

Jos pranešime pažymima, kad prekybos centrų, kurių veikla, siekiant stabdyti koronaviruso plitimą, laikinai stabdoma ypatingosios padėties šalyje galiojimo metu, pretenzijos neturėtų teisinio pagrindo.

Ministerijos paaiškinimas grindžiamas tuo, kad kompensacijų dėl priverstinio veiklos sustabdymo gali tikėtis tik diskriminaciją ar neteisybę patiriantys verslininkai. Tuo tarpu šiuo konkrečiu atveju privatus sektorius lygiai kaip valstybė turėtų prisiimti atsakomybę už priemonių pandemijos plitimui užkirsti vykdymą.

Ministerija patikslina, jog žala verslui dėl šių priemonių bus iš dalies kompensuota Draudimo nuo nedarbo fondo išmokomis.

Estijos vyriausybė anksčiau šią savaitę paskelbė papildomas ūminės kvėpavimo ligos COVID-19 plitimo prevencijos priemones – įvedami griežtesni buvimo viešose vietose ribojimai, uždaromi prekybos ir pramogų centrai, apribojama viešojo maitinimo įstaigų veikla.

Nuo kovo 27-osios uždaromi prekybos centrai, o atviros liks tik maisto produktų parduotuvės ir vaistinės, ryšio paslaugas teikiančių įmonių punktai, bankų skyriai, pašto skyriai, medicinos įrangos parduotuvės.

Viešojo maitinimo įstaigos nuo penktadienio galės teikti tik maisto išsinešimui paslaugas, uždaromos pramogų įstaigos.

Šie apribojimai įvedami kol kas dviejų savaičių laikotarpiui.