Lietuvos Respublikos odontologų rūmų, vienijančių gydytojus odontologus ir burnos priežiūros specialistus bei įgyvendinančių jų savivaldą, tarybos pirmininko A. Šeikaus teigimu, šiuo metu odontologų surinkta ir jau išdalinta 5900 vnt. apsauginių pirštinių, 950 medicininių kaukių, 84 respiratoriai ir kitos būtiniausios apsaugos priemonės. Šie skaičiai kiekvieną dieną auga. „Odontologai nori ir gali dalį laiko, energijos, žinių, gabumų skirti visuomeniniams tikslams, pagelbėti nuo didelio darbo krūvio pervargusiems medikams, organizacijoms, kurios norėtų pasikviesti savanorius pagalbininkus, tačiau dabar šią galimybę odontologams įgyvendinti riboja įstatymai” – nusivylimo neslėpė A. Šeikus.

Lietuvos Respublikos odontologų rūmai būdami socialiai atsakinga asociacija, besirūpindami visos Lietuvos žmonių sveikata ir saugumu, reaguodami į Lietuvos medikų bendruomenės pagalbos šauksmą, taip pat skyrė 10 tūkst. eur. sumą COVID-19 pasekmių mažinimo fondui, kuriuo rūpinasi Prezidentės Dalios Grybauskaitės vadovaujama žymių šalies medikų, mokslininkų ir verslo atstovų komanda.

„Kaip niekad dabar reikia mūsų visų, odontologų ir burnos priežiūros specialistų bendruomenės sąmoningumo, susitelkimo, pilietiškumo ir pagalbos. Labai tikiuosi, kad ši materialinė ir finansinė pagalba bus kad ir mažas, bet svarus indėlis apsaugant “karštuose taškuose” dirbančius medikus, Lietuvos piliečius, o kartu ir savo artimuosius, gimines, senelius, šeimas, vaikus – tai, kas brangiausia. Norėtume ir galėtume savo darbo jėga prisidėti prie visos šalies gerovės šiuo visiems sunkiu laikotarpiu – sakė A. Šeikus.

Odontologų Rūmai vykdo strateginius sveikatos sistemos odontologinės priežiūros bei pagalbos uždavinius, rūpinasi odontologinės veiklos Lietuvoje plėtra, pacientų švietimu, odontologų profesiniu mokymu ir kvalifikacijos kėlimu, medicinos kultūra.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (35)