Kovo 12 d. Eurolyga sustabdė sezoną mažiausiai iki balandžio 11 d.

Trečiadienį joks naujas terminas nustatytas nebuvo, bet lygos išplatintame pranešime užsimenama, kad sezoną nebūtinai reikės skubėti užbaigti gegužę.

„Varžybos tęsis, kai tik situacija leis užtikrinti optimalias saugumo ir sveikatos sąlygas visiems dalyviams, atsižvelgiant į šalių vyriausybių ir sveikatos apsaugos organizacijų rekomendacijas.

Eurolygos prioritetas – baigti sezoną pagal numatytą formatą, įvykdant likusio reguliaraus sezono, atkrintamųjų varžybų ir finalo ketverto etapus. Veikiausiai tai reikštų, kad sezonas „netilptų“ į planuotas datas. Bet, jei prireiktų, rungtynes būtų galima rengti dažniau.

Alternatyvūs formatai toliau analizuojami, tačiau jais bus pasinaudota tik tuo atveju, jei vers situacija“, – rašoma Eurolygos pranešime.

Pažymima, kad tokios pačios nuostatos galioja ir Europos taurės turnyro tęsinio klausimu.

Taip pat skelbiama, jog Eurolygos žaidėjų ir trenerių asociacijoms bus pasiūlyti bendri principai, kaip sureguliuoti opų atlyginimų klausimą varžybų sustabdymo metu.

Savo ruožtu, klubams žadama sušvelninti finansinės drausmės taisykles.

Konkrečiau šie sprendimai viešai nėra detalizuojami.

Primename, kad dalis klubų, tarp jų – ir Kauno „Žalgiris“ – jau anksčiau paleido savo žaidėjus, nedarydami kliūčių legionieriams išvykti namo. Vėl suburti komandas ir pradėti treniruotis būtų problematiška tiek dėl sutrikusio tarptautinio susisiekimo, tiek dėl privalomos dviejų savaičių saviizoliacijos.

Kita vertus, atnaujintas sezonas padėtų ekipoms sušvelninti finansinius praradimus. Kaip skaičiavo „Žalgirio“ direkorius Paulius Motiejūnas, kovą nutrūkęs sezonas nuo klubo biudžeto gali nurėžti trečdalį planuotų pajamų.

Tuo metu nacionalinės lygos Europoje ir toliau skirtingai traktuoja situaciją. Jei pirmadienį Graikija pasekė Lietuvos krepšinio lygos (LKL) pavyzdžiu ir nutraukė čempionatą, trečiadienį Vokietijos „Bundesliga“ pranešė neatsisakanti planų užbaigti sezoną numatytu formatu. Kol kas Vokietijos pirmenybių tęsinys atidėtas iki balandžio 30 d.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (14)