Kaip buvo galima matyti „Sodros“ pasidalintuose duomenyse, pirmosios kovo savaitės darbo dienomis kasdien išduodamų nedarbingumų pažymėjimų skaičius vidutiniškai siekė po 11,5 tūkst., o antrąją – 13,3 tūkst. nedarbingumą gavusių asmenų.

Tiesa, prasidėjus karantinui, kovo 16-ąją, prašiusiųjų nedarbingumo pažymėjimo skaičius aiškiai padidėjo. Vien pirmadienį, pirmąją karantino dieną, tokių asmenų buvo 54,3 tūkst., o bendras išduotų nedarbingumo pažymėjimų vidurkis pirmąją karantino savaitę, skaičiuojant tik darbo dienas, vidutiniškai siekė 29 tūkst., o bendrai per savaitę išduotų pažymėjimų skaičius buvo 145,7 tūkst. gyventojų.

Kalbant apie šią savaitę, duomenys rodo, kad pirmadienį nedarbingumo pažymėjimai buvo suteikti 28,5 tūkst. žmonių, o antradienį dar beveik 15 tūkst. gyventojų.

Iš viso kovo mėnesį nedarbingumą gavusių gyventojų skaičius iki kovo 24-osios siekė 301,7 tūkst., kai tuo tarpu 2019-aisiais per visą kovą nedarbingi buvo 221,8 tūkst. žmonių.

Taip pat svarbu, kad iš kiek daugiau nei 300 tūkst. turinčių nedarbo pažymėjimus, 66,7 tūkst. juos gavo dėl epideminės situacijos šalyje, tai yra dėl vaiko priežiūros (50 tūkst. gyventojų) ir dėl paties asmens (16,6 tūkst.), o dar 234,9 tūkst. gavo dėl kitų priežasčių.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (31)