Antradienį V. Putinas šią krizę aptarė su aukščiausio rango pareigūnais, be to, vilkėdamas geltoną apsauginį kostiumą apsilankė svarbioje ligoninėje, gydančioje koronaviruso pacientus.

„Šiuo metu jis dirba ir artimiausiomis valandomis baigs darbą dėl savo kreipimosi į piliečius teksto. Toks poreikis atsirado po vakar daug valandų trukusio pasitarimo“, – žurnalistams sakė prezidento atstovas Dmitrijus Peskovas.

Jis pažymėjo, kad išvakarėse V. Putinas surengė du pasitarimus: dėl epidemiologinės padėties ir, vėliau, su vyriausybės, Centrinio banko ir prezidento administracijos vadovais.

„Žinote, kad vakar jis dalyvavo dviejuose pasitarimuose. Pirmasis [vyko] tiesiogiai dėl epidemiologinės situacijos,... prieš išvyką į ligoninę Komunarkoje, o antrasis buvo pasitarimas su vyriausybės, Centrinio banko ir prezidento administracijos vadovais dėl piliečių ir šalies ekonomikos rėmimo susiklosčius sudėtingai pasaulinei ekonominei situacijai, kurią išprovokavo koronaviruso epidemija“, – sakė D. Peskovas.

„Dar kartą kartoju: dabar prezidentas baigia darbą dėl savo kreipimosi, jis bus transliuojamas per televiziją... artimiausiomis valandomis“, – pridūrė atstovas.

Atsakydamas į klausimą, ar prezidentas gali paskelbti kokius nors sprendimus, susijusius su visų rinkėjų balsavimu dėl konstitucijos pataisų, D. Peskovas nurodė: „Epidemiologinė situacija kinta, ji kintama, nagrinėjami įvairūs variantai, bet kokių nors sprendimų nebuvo priimta.“

„Turėkite kantrybės, kai sprendimai bus priiminėjami, mes apie juos informuosime“, – sakė D. Peskovas.

Maskvos meras Sergejus Sobjaninas, vadovaujantis specialiai kovos su koronavirusu darbo grupei, antradienį įspėjo V. Putiną, kad realus užsikrėtusiųjų skaičius tikriausiai yra „gerokai didesnis“ už oficialius duomenis, ir paprašė prezidento pradėti griežtai kalbėtis su regionais.

144 mln. gyventojų turinti Rusija trečiadienį paskelbė apie 658 užsikrėtimo naujuoju koronavirusu atvejus.

Neskaitant tradicinių naujametinių sveikinimų, V. Putinas retai per televiziją kreipiasi į šalies gyventojus. Praėjusį kartą jis tai padarė 2018 metų rugpjūtį, dėl nepopuliarios pensijų reformos.