Didžioji dauguma jų - apie saviizoliacijos taisyklių nesilaikymą. Gavę tokius pranešimus, policijos pareigūnai telefonu susisiekia su nurodytais asmenimis. Kartais informacija nepasitvirtina, kartais žmonėms saviizoliacijos laikas būna jau pasibaigęs, kiti tikina, kad saviizoliacijos laikosi. Visais atvejais gyventojams primenama atsakomybė už saviizoliacijos taisyklių pažeidimą ir informacija apie juos perduodama Nacionaliniam visuomenės sveikatos centrui.

Nors viešojo maitinimo įstaigų, restoranų, kavinių, barų, naktinių klubų ir kitų pasilinksminimo vietų veikla karantino metu yra draudžiama, tačiau į šį reikalavimą sureagavo ne visi šių įstaigų savininkai.

Štai kovo 18-osios ankstyvą rytą Radviliškio rajono policijos komisariato pareigūnams teko vykti į Pakiršinio kaime veikiantį barą. Šiame bare, kaime vadinamame „vaistine“, pusę aštuntos sveikatą taisė jau apie dešimtį vyrų. Į klausimą, kodėl nesilaikoma karantino režimo ir dirbama, barmenė atsakė, jog toks yra savininkės nurodymas.

Pareigūnų reikalavimu baro lankytojai išsiskirstė, o surinkta medžiaga dėl Žmonių užkrečiamųjų ligų profilaktikos ir kontrolės įstatymo pažeidimo perduota Nacionaliniam visuomenės sveikatos centrui poveikio priemonėms taikyti.

Į centrą buvo išsiųsta ir dar viena medžiaga dėl tokio pat nusižengimo. Jį kovo 24-osios popietę užfiksavo Šiaulių miesto ir rajono policijos komisariato pareigūnai, kontroliavę, kaip laikomasi karantino apribojimų. Gruzdžiuose jie pastebėjo prie vieno pastato besibūriuojančius žmones ir pamatė, kad tame pastate įsikūrusi ūkinių prekių parduotuvė dirba. Iš lauko pusės, ant parduotuvės palangės, buvo įrengta prekių vitrina, o parduotuvės savininkas, dėvintis kaukę, stovėjo iš vidaus, už praverto lango. Tačiau prie parduotuvės susirinkę žmonės buvo be jokių apsaugos priemonių. Policijos pareigūnų nurodymą skirstytis jie išgirdo ir susibūrimo vietą paliko, pardavėjas užrakino parduotuvę. Jo laukia atsakomybė už Žmonių užkrečiamųjų ligų profilaktikos ir kontrolės įstatymo pažeidimą.

Karantino metu draudžiama teikti ir grožio paslaugas. Tačiau atsiranda gudručių, kurie, uždarę salonus, tokias paslaugas siūlosi atlikti savo namuose. Šiaulių policiją pasiekė žinia apie paslaugas namuose siūlančią manikiūro meistrę. Nesuvokiama, kaip moteris nesupranta: teikdama paslaugas tiek salone, tiek namuose, ji kontaktuoja su žmonėmis, kurie gali platinti virusą, o po to ji ir pati gali tapti jo platintoja.

Pareigūnams tenka vykti daryti tvarkos ir mokyklų bei gyvenamųjų namų žaidimų aikštelėse, nes čia renkasi nepilnamečiai, kurie nepaiso nurodymo viešose erdvėse būriuotis mažomis – ne didesnėmis nei penkių žmonių – grupelėmis, laikytis saugaus dviejų metrų atstumo, o vaikų žaidimų aikštelėse – žaisti tik vienos šeimos vaikams.

Kovo 24 dieną Šiaulių policijos pareigūnai vyko jaunimo susibūrimų nutraukti Dainų g. gyvenamojo namo kieme, „Romuvos“ gimnazijos krepšinio aikštelėje, Kuršėnuose esančios Daugėlių mokyklos teritorijoje. Radviliškio pareigūnams teko vykti į Gražinos g. esančios mokyklos stadioną ir į Transporto g. esančią vaikų žaidimo aikštelę.

Taigi, sirgti nenori nė vienas, o laikytis karantino priimtina ne visiems. Žmonės mano, kad karantino taisyklės galioja visiems kitiems, tik - ne jiems, rašoma Šiaulių apskrities policijos pranešime.