„Visi šitie pasikeitimai yra pasirengimas situacijai, kuomet pacientų srautas augs. Turbūt sutiktumėte, kad jei ateis diena X, kada tas skaičius pradės augti labai intensyviai, tada ne laikas bus gydymo įstaigoms ruoštis, nebus laikas išrašinėti pacientus. Jų į gatvę tikrai niekas negalės išmetinėti“, – spaudos konferencijoje sakė ministras.

Anot jo, įstaigos ruošiasi „tam sudėtingam scenarijui“, kai praėjus intensyviau plisti užkratui, atsiradus daugiau sergančių pacientų, kad galėtų efektyviai suteikti pagalbą“.

„Supraskime, dėl ko tai yra daroma, būkime pilietiški ir solidarūs. Supraskime, kad tikrai daug kam dabar kils sunkumų. Bet, deja, situacija yra tokia, kai reikia priiminėti neįprastus sprendimus, kurie įprastomis sąlygomis atrodytų ir nelogiški, ir nelabai reikalingi“, – pabrėžė jis.

Lietuvoje iki šiol patvirtinti 255 susirgimai koronaviruso infekcija, ištirtas 3471 žmogus. Mirė trys žmonės, visi – Ukmergėje.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)