Lietuvos oro uostų atstovas Marius Zelenius informavo BNS, kad šiuo iš Denpasaro miesto atskridusiu lėktuvu sugrįžo 168 keleiviai.

Lėktuvas Vilniuje nutūpė 01.38 val. nakties.

Kiek anksčiau, antradienio pavakarę, apie 15.30 val, Vilniaus oro uoste nusileido ir specialus reisas iš Oslo, lėktuvu atskrido 65 keleiviai.

Užsienio reikalų ministro atstovė spaudai Rasa Jakilaitienė teigė, kad visi iš Oslo atvykę keleiviai – Lietuvos piliečiai, o iš Balio atskrido 115 lietuvių.

Iš Balio taip pat atskrido ir 39 Ispanijos piliečiai, kurie, lėktuvui nusileidus Vilniuje, iš jo neišlips ir išskris į Alikantę.

„Į Alikantę iš viso išskris 73 Ispanijos piliečiai, dar prisidėjo 34 Latvijoje studijavę ispanų studentai“, – BNS sakė R. Jakilaitienė.

Ji taip pat teigė, kad į Alikantę išskridęs lėktuvas trečiadienį į Lietuvą parskraidins daugiau nei šimtą lietuvių.

„Iš Alikantės į Vilnių turėtų grįžti 101 Lietuvos pilietis“, – teigė Lietuvos diplomatijos vadovo atstovė spaudai.

Vilniaus oro uoste antradienį, 15.30 val., nusileido ir specialus reisas iš Oslo, lėktuvu atskrido 65 keleiviai – visi Lietuvos piliečiai.

Siekiant suvaldyti koronaviruso plitimą, atšaukti dauguma reguliarių skrydžių, todėl šalies diplomatai organizuoja specialius reisus namo negalintiems grįžti lietuviams iš įvairių pasaulio vietų.

Visiems grįžusiesiems į Lietuvą privalomas 14 dienų karantinas, už jo pažeidimą gresia teisinė atsakomybė.

Nuo antradienio visus grįžtančiuosius savivaldybės dviem savaitėms izoliuoja specialiai tam pritaikytuose viešbučiuose, moteliuose, savivaldybės butuose ir kitose vietose.