Anot A. V. Grinienės, lėktuvas iš Oslo atskris beveik pilnas, tuo tarpu lėktuve iš Balio tik pusę visų keleivių sudarys Lietuvos piliečiai.

„Oslo lėktuve yra 72 vietos, parduotų bilietų yra 65. Iš Balio lėktuvas atskrenda su 212 keleivių. Iš jų – 115 lietuvių. Būtina paminėti, kad šiame lėktuve skraidinami ir užsienio piliečiai. Lėktuve skrenda latviai, estai, ispanai. Latviai ir estai išlips Lietuvoje ir bus palydėti iki pasienio pagal įprastą tvarką, o ispanai neišlips iš šio lėktuvo ir tiesiai skris į Alikantę šiuo lėktuvu. Kai jis nusileis minėtame Ispanijos mieste, lėktuvas bus paruoštas ir jis skris atgal į Vilnių jau su lietuviais“, – Eltai sakė ministro patarėja.

T. Vasiliauskas informavo apie keleivių, atskrendančių iš Dublino ir Londono, skaičių.

Pasak jo, lėktuve, kuris apie 12 val. nusileido Vilniuje iš Dublino, buvo 77 žmonės, o iš Londono atskrendančiame lėktuve, kuris leisis 17 val., bus 98 keleiviai.

„Skrydžio iš Stambulo keleivių skaičiaus dar neturime, jį turėsime, kai lėktuvas pakils iš Stambulo“, – sakė jis.

Kauno rajono savivaldybė praneša, kad antradienio vakarą iš Jungtinės Karalystės į Karmėlavos oro uostą Kauno rajone atskrenda du lėktuvai. Kauno rajono savivaldybė užsakė autobusų, taip pat sutarė su viešbučiais, kur bus laikinai apgyvendinti keleiviai, atvykę į oro uostą. Trečiadienį keleiviai bus perduodami kitoms savivaldybėms pagal gyvenamąją vietą. Kauno rajono gyventojų saviizoliacija taip pat pasirūpinta, sakoma Eltai atsiųstame Kauno rajono savivaldybės pranešime.