29 m. anesteziologas dr. Dongas Tianas daugiau nei mėnesį dirbo be atokvėpio, kol kovo 3 d. jį patį teko skubiai gabenti į ligoninę Ubėjuje, kur jis 19 dienų buvo gydomas intensyviosios pagalbos skyriuje, skelbia news.com.au.

Šeštadienio rytą, likus savaitei iki 30-ojo gimtadienio, gydytojas mirė, palikęs gedėti žmoną ir ligotą tėvą.

Dr. Dongas Tianas prižiūrėjo sergantį tėvą, tačiau kai sausio mėnesį Ubėjuje kilo koronaviruso protrūkis, jis savanoriškai sugrįžo į darbą.

Vasario 29 d. jam buvo leista atsitraukti nuo darbo ir dėl karantino reikalavimų izoliuotis, tačiau jam staiga užėjo stiprus galvos skausmas, tapo sunku kalbėti.

Jis buvo palaidotas savo gimtajame Dangjango mieste Hubėjaus provincijoje. Vaizdo įraše dr. Dongas Tianas šlovinamas kaip didvyris.

„Sveikas sugrįžęs namo, su koronavirusu kovojęs didvyri Dongai Tianai“, – skelbia užrašas.

Džidziango liaudies ligoninė, kurioje jis dirbo, apie jo mirtį paskelbė kovo 21. d.

„Draugas Dongas Tianas buvo veiksmingas ir iniciatyvus darbe, – rašoma pranešime. – Jis gerbė lyderius ir maloniai elgėsi su bendradarbiais.“

Medicinos koledžas, kuriame Dongas Tianas mokėsi, pareiškė, kad jis buvo išskirtinis jaunosios kartos gydytojų atstovas.

„Darbe jis spinduliavo geranoriškumą ir meilę, – teigiama koledžo pranešime. – Jis paaukojo savo jaunystę ir aistrą medicinai.“


Delfi primena, kad Kinija atšaukia dėl naujojo koronaviruso plitimo paskelbtą Hubėjaus provincijos izoliaciją. Sveikiems piliečiams nuo trečiadienio vidurnakčio vėl leidžiama išvykti iš provincijos, paskelbė vietos žinybos.

Milijoniniame Uhano mieste, kur ir kilo pandemija, draudimas palikti miestą ir provinciją atšaukiamas nuo balandžio 8 dienos.

Žinybos 60 mln. gyventojų turinčią Hubėjaus provinciją du mėnesius buvo atkirtusios nuo išorinio pasaulio. Praėjusiomis savaitėmis oficialūs naujų infekcijų skaičiai provincijos viduje ženkliai mažėjo.

Jau kurį laiką visoje Kinijoje, anot oficialios statistikos, fiksuojama tik labai nedaug pacientų, užsikrėtusių virusu šalyje. Tačiau daugėja įvežtinių atvejų.

Antradienį pranešta apie 78 naujus koronainfekcijos atvejus, 74 jų – įvežtiniai. Iš viso Kinijoje patvirtinta per 81 000 susirgimų, aukų skaičius antradienį buvo mažiausiai 3 277.