„Dar prieš porą dienų užduotys ir reikalavimai savivaldybėms dėl apgyvendinimo patalpų buvo vienokios. Manau, (šias užduotis – ELTA) visos savivaldybės išpildė ir turėjo rezervą, bet šią naktį priimtas sprendimas yra toks, kad labai sunku net ir pamatuoti galimus skaičius, kiek patalpų reikės“, – Eltai kalbėjo A. Palionis.

Pasak Kauno vicemero, labai sunku numatyti, kiek lietuvių dar planuoja sugrįžti į šalį. A. Palionio teigimu, toks SAM nurodymas savivaldybei yra didžiulis iššūkis, todėl, anot jo, vis dar neaišku, ar savivaldybei pavyks visiems užtikrinti izoliacines patalpas.

„Nes niekas nežino, kiek mūsų tautiečių dar grįš ir per tokį trumpą laiką, kai jau šiandien pradeda plūsti žmonės. Yra didžiulis iššūkis ir nežinome, ar tikrai pavyks įgyvendinti šitą sprendimą ir užtikrinti kiekvienam izoliacijos patalpą“, – teigė jis.

A. Palionis informavo, kad Kauno miesto savivaldybė, ieškodama patalpų, komunikuoja ne tik su viešbučiais, bet ir su universitetais, kurių atlaisvintuose bendrabučių kambariuose svarstoma apgyvendinti iš užsienio sugrįžusius kauniečius.

„Jau kalbamės su visais įmanomais subjektais, kurie gali suteikti tokias patalpas: nuo universitetų, kurie ieško būdo atlaisvinti dalį savo bendrabučių, iki viešbučių, su kuriais kalbamės dėl sąlygų, kad juose galėtume apgyvendinti žmones. Skaičiuojame visas įmanomas vietas Kauno mieste“, – patikino A. Palionis.

Kauno vicemeras taip pat teigia negalįs patvirtini, kiek šiuo metu savivaldybė turi paruoštų vietų atvykstantiems lietuviams, nes, pasak jo, situacija nuolatos keičiasi. Visgi A. Palionis akcentuoja, kad, išankstiniais duomenims, šiuo metu savivaldybėje yra paruošta 600 vietų. Kauno vicemeras taip pat tikina, kad ieškoma patalpų net ir už administracinių Kauno ribų.

„Apie 300 turime sutarę su viešbučiais, maždaug dar 300 vietų su savivaldybės patalpomis ir su universitetų bendrabučiais ir visomis kitomis erdvėmis. Bet žmonės dirba, kad tas skaičius plėstųsi. Ieškodami patalpų žengiame jau ir už administracinių Kauno ribų“, – informavo jis.

Visgi A . Palionis pripažįsta, kad šio Sveikatos apsaugos ministerijos nurodymo vienareikšmiškai vertinti negalima, nes, pasak Kauno vicemero, Vyriausybė tokių sprendimų greičiausiai nesiimtų be svarios priežasties.

„Tikime, kad nemažai žmonių pakankamai griežtai laikosi tos saviizoliacijos ir būna 14 dienų, neturėdami kontakto. Bet, aišku, suprantame, kad Vyriausybė tokių sprendimų turbūt taip pat nesiimtų, nematydama kažko daugiau, ko mes nematome“, – sakė A. Palionis.