„Apklaustas ikiteisminio tyrimo metu kaltinamasis kaltu prisipažino visiškai. Be prisipažinimo, jo kaltė įrodyta kita baudžiamosios bylos medžiaga, ištirta teisme“, – sako teismo baudžiamąjį įsakymą priėmusi Šiaulių apylinkės teismo Radviliškio rūmų teisėja Daiva Šabanskienė.

Skiriant bausmę kaltinamajam R. P. teismas atsižvelgia į tai, kad jis padarė nesunkų tyčinį nusikaltimą. Vyras anksčiau teistas už padegimą. Paskirta bausmė sumažinta vienu trečdaliu. Kaltinamojo atsakomybę lengvinančia aplinkybe teismas pripažįsta tai, kad jis prisipažino ir nuoširdžiai gailisi. Kaltinamojo atsakomybę sunkinanti aplinkybė – nusikaltimą padarė būdamas neblaivus ir tai turėjo įtakos nusikalstamos veikos padarymui, praneša Šiaulių apylinkės teismas.

Teismas nustatė, kad 2019 m. gruodžio 30-osios vakare R. Pikelis tyčia nužudė savo katiną. Po to paruošė mėsą ir iškepė. R. Pikelis nurodė, kad supyko ant katino todėl, jog šis pasituštino ant jo lovos. Nusikaltimo metu kaltinamasis buvo neblaivus. Jam nustatytas 3,03 prom. girtumas. Apklaustas ikiteisminio tyrimo metu kaltinamasis nurodė, kad penkias dienas iki įvykio namuose nuolat girtavo.

Liudytojas (kaimynas) nurodė, kad Naujųjų metų išvakarėse kaltinamojo namuose abu išgėrė po stiklinę alaus ir liudytojas paklausė R. Pikelio, ar šis neturi ko nors valgyti. Tuomet R. Pikelis pasiūlė mėsos, esančios orkaitėje. Kaimynui paklausus, kokia čia mėsa, R. Pikelis atsakė: „Čia tavo katinas“. 2019-ųjų pavasarį šis kaimynas R. Pikeliui buvo padovanojęs katinėlį.

Kaltinamasis, nesutikdamas su teismo baudžiamuoju įsakymu paskirta bausme, per 14 d. nuo dokumento gavimo dienos turi teisę pateikti prašymą Šiaulių apylinkės teismo Radviliškio rūmams reikalaudamas surengti bylos nagrinėjimą teisme. Įsiteisėjęs baudžiamasis įsakymas neskundžiamas.