„Visos „Lidl Lietuva“ vardu noriu tarti nuoširdų dėkui visiems parduotuvių ir logistikos centro darbuotojams už milžinišką įsitraukimą ir atsakomybę šiomis nelengvomis dienomis. Jūs darote viską, kad žmonės visoje Lietuvoje galėtų būti ramūs, jog parduotuvėse „Lidl“ visad ras maisto ir kitų būtinų prekių. Tai jūsų dėka prekės lentynas pasiekia laiku, o eilės prie kasų juda greitai. Už tai ir už dar daugiau šie žmonės dabar nusipelno visų mūsų padėkų ir palaikymo“, – sako „Lidl Lietuva“ direktorius Radostin Roussev-Peine.

„Lidl“ šiuo sudėtingu laikotarpiu gerina sąlygas darbuotojams. Visiems parduotuvių ir logistikos centro darbuotojams motyvaciniai priedai už kovą buvo padidinti daugiau nei tris kartus. Paprastai šis priedas siekia 65 eurus, o kovo mėnesį didinamas iki 200 eurų, jei darbuotojas dirbo pilną mėnesį, arba iki 130 eurų, dirbusiems nuo kovo 18 dienos.

Atsižvelgęs į dabartinę padėtį šalyje, prekybos tinklas „Lidl“ taip pat yra pasiruošęs plačiai atverti duris naujam personalui ir šiomis dienomis ieško parduotuvių darbuotojų visoje šalyje. „Suprantame darbdavius, kurie buvo užklupti šios sunkiai įsivaizduojamos ir numatomos situacijos – šiandien iššūkių kyla ne vienai verslo įmonei. Mes šiuo metu pastiprinimo „Lidl“ parduotuvių darbuotojų komandoms ieškome įvairiuose miestuose, tad galime pasiūlyti pajamų šaltinį darbuotojams, staiga atsidūrusiems sudėtingoje padėtyje. Visus, šiuo metu ieškančius darbo, raginame drąsiai kandidatuoti į laisvas pozicijas“, – sako prekybos tinklo „Lidl“ personalo vadovė Sandra Savickienė.

Pastarosiomis dienomis „Lidl“ itin didelį dėmesį skiria darbuotojų ir pirkėjų saugumui užtikrinti bei diegia papildomas prevencines priemones. Darbuotojai yra aprūpinti papildomomis rankų dezinfekcijos priemonėmis, visiems darbuotojams taip pat yra sudaromos sąlygos dirbti mūvint pirštines. Darbuotojai taip pat yra aprūpinti apsauginiais veido skydais, skirtais kasoje dirbančių darbuotojų apsaugai.

Kelis kartus dažniau yra dezinfekuojami įvairūs paviršiai parduotuvėse, parengti informaciniai pranešimai apie higienos laikymąsi tiek darbuotojams, tiek ir pirkėjams. Visose parduotuvėse pirkėjus apie saugų atstumą prie kasų įspėja informaciniai lipdukai.

Visų „Lidl“ parduotuvių tambūruose yra įrengtos papildomos dezinfekcinės stotelės, kuriose klientai turi galimybę dezinfekuoti rankas ir pirkinių vežimėlių rankenas. Taip pat yra dvigubai padidinta parduotuvių ventiliacija, visos parduotuvės dezinfekuojamos kasdien. Pirkėjai taip pat yra skatinami, esant galimybei, atsiskaityti bekontaktėmis mokėjimo kortelėmis, taip sumažinant rizikos faktorių tiek sau, tiek ir darbuotojams.

Nuo kovo 17 d. taip pat buvo sutrumpintas visų „Lidl“ parduotuvių darbo laikas – jos kasdien, iki planuojamos karantino pabaigos kovo 30 d., dirbs nuo 9 iki 20 val. „Lidl“ lanksčiai dėlioja ir darbo grafikus, kad nekiltų rūpesčių darbuotojams, namuose turintiems mažamečių vaikų.

„Lidl“ bendrovėje Lietuvoje dirba daugiau nei 2000 žmonių, šiuo metu šalyje iš viso veikia 49 prekybos tinklo parduotuvės – Vilniuje, Kaune, Klaipėdoje, Šiauliuose, Alytuje, Marijampolėje, Kėdainiuose, Telšiuose, Kretingoje, Mažeikiuose, Tauragėje, Jonavoje, Panevėžyje, Ukmergėje, Utenoje, Plungėje, Palangoje, Elektrėnuose, Visagine bei Šilutėje.

Užsakymo nr.: PT_83861307