Savaime suprantama, kad esant dabartinei situacijai, realu, kad Prancūzijos tinklinio federacija dar priims naujus sprendimus. Paryžiaus priemiestyje įsikūrusiame „C.S.M. Clamart“ ekipoje rungtyniaujanti Lietuvos tinklininkė prisipažįsta, kad prancūzai pakankamai aplaidžiai žiūrėjo į koronoviruso keliamą grėsmę.

„Mano mieste dėl viruso grėsmės į parduotuves įleidžia tik po tam tikrą kiekį žmonių, principu „kiek išėjo, tiek įeina“, kad nesusidarytų grūstys. Šiaip panika nebuvo jaučiama, tik tiek, kad policija gatvėse tikrina lapus, kuriuos reikia užpildyti ir tik tada gali išeiti, kur reikia. Prancūzai gana nerimtai į tai žiūri“, – ltf.lt pasakojo V. Makauskaitė.

Sustabdžius čempionatą ir nutrūkus treniruotėms, žaidėjoms buvo leista grįžti į namus.

„Karantinas greičiausiai bus pratęstas, o klubas leido grįžti į Lietuvą. Žinoma, dar ir prancūzų nerimtas požiūris kažkaip įvarė streso“, – pridūrė tinklininkė.

Apibendrinandama praėjusią sezono dalį, V. Makauskaitė džiaugėsi pasirinkimu žaisti Prancūzijoje. B grupėje „C.S.M. Clamart“ ekipa reguliariajame sezone surinko 30 taškų ir užėmė antrąją vietą. Tai leido patekti į atkrintamąsias varžybas, kuriose būtų kovojama dėl vietos aukščiausioje lygoje.

„Gavau pasiūlymą ir pamaniau, kad būtų įdomu pasibandyti. Pradinis komandos tikslas buvo patekti į atkrintamąsias varžybas. Man asmeniškai sezonas laban banguotas. Lapkritį patyriau traumą – lūžo dešinės plaštakos kaulas, todėl prireikė apie 2,5 mėnesio, kol pilnai sugrįžčiau, – mintimis dalinosi V. Makauskaitė. – Antroje Prancūzijos lygoje yra komandų, kurios nori patekti į aukščiausią divizioną ir tam skiria pinigus.

Ir treniruotės, ir visa organizacija yra kaip aukščiausio lygio komandų. Tokios yra beveik visos komandos, patekusios į atkrintamąsias varžybas“.

Pasak Lietuvos tinklininkės, likusios komandos yra kiek žemesnio lygio, todėl visa didžioji intriga laukė atkrintamosiose varžybose, kurios dėl minėtų priežasčių, gali ir neprasidėti.

Lietuvė prisipažino, kad Prancūzijoje tinklinis yra gana populiarus, o gyventojai labiausiai myli savo vyrų rinktinę. „Apskritai, tinklinis turi bazes, o sistema yra gerai sudaryta“, – pridūrė tinklininkė.

Tuo metu gyvenimas šalia vieno gražiausių Europos miestų turi ir teigiamų, ir neigiamų savybių.
„Gyvenant šalia Paryžiaus, gali bet kada ten nuvykti ir grožėtis miestu. Tik tiek, kad reikia ir priprasti prie didelio žmonių kiekio, nes ne turistauti čia atvykau. Tai kartais vargina ir norisi pabėgti ten, kur šiek tiek mažiau žmonių“, – teigė sportininkė.

Viltė Makauskaitė (nuotr. Roman Krejči)
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)