„Nuo šiol prie COVID-19 fondo, kurį įsteigė Finansų ministerija, gali prisidėti kiekvienas ir paprastai – trumpais skambučiais iš visų operatorių kiekvienas galima prisidėti 2, 5 ar 10 eurų“, – antradienį spaudos konferencijoje Vyriausybėje sakė ministras.

V. Šapoka pridūrė, kad norėdami pervesti du eurus, turite paskambinti trumpuoju numeriu 1845, jeigu norite paaukoti penkis eurus – 1846, o jeigu dešimt – 1847.

„Šitie trumpieji numeriai startuos jau šiandien ir kviečiu visus prisidėti prie bendro tikslo“, – tvirtino finansų ministras.

Kaip nurodo Finansų ministerija, trumpieji numeriai (1845, 1846, 1847) aukojimui į COVID-19 fondą kol kas neveikia. Planuojama, kad jie pradės veikti artimiausiu metu.

Šapoka taip pat pridūrė, kad aukoti galima ir didesnes sumas – kol kas dažniau šiuo metu tai daro verslininkai.

„Štai ir šiandien gavau vieną skambutį, kad bus pervesta 100 tūkst. eurų suma. Fondas veikia vos keletą dienų, o turim daugiau nei 300 tūkst. eurų“, – kalbėjo V. Šapoka.

Pasak finansų ministro, fonde surinkti pinigai naudojami apsaugos priemonių, įrangos pirkimams.

„Perkame apsaugos priemones, reikalingą įrangą ir orientuojamės į vietos verslą, kadangi žinome, jog pasaulio logistikos grandinės trūkinėja. Visų pirma, stengsimės ieškoti tiekėjų būtent Lietuvoje“, – teigė finansų ministras.

Šiuo metu nestinga ir įvairių privačių iniciatyvų – lėšas, iš kurių perkamos apsaugos priemonės medikams, renka „Laisvės TV“, aukok.lt ir maltiečiai, kitos organizacijos.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (41)