Premjero Sauliaus Skvernelio patarėjas Giedrius Surplys antradienio rytą pateikė naujausią informaciją.

„Dabartiniais duomenimis 187 atvejus, per vakar ištirti 373 mėginiai“, – sakė jis.

Jis pakomentavo ir A. Verygos naujausius nutarimus.

„Vakar SAM ministras, operacijų centro vadovas pasirašė 4 svarbius sprendimus. Dėl asmenų izoliavimo savivaldybių numatytose patalpose. Pasienio savivaldybės nuo šiandien yra įpareigotos pervežti visus iš užsienio grįžusius asmenis į savivaldybių administracines patalpas. Ir užtikrinti ir organizuoti pervežimą į tų savivaldybių, kuriose asmenys gyvena nuolatos. izoliacines patalpas. Taip pat, užtikrinti izoliuotų asmenų maitinimą ir užtikrinti tų patalpų apsaugą“, – vardijo G. Surplys.

Jis pabrėžė, kad šios taisyklės galioja tiems, kurie šiandien grįžta iš užsienio šalių.

„Šiandien paskrenda 4 lėktuvai, parplaukia keltas. Savivaldybės susiduria su tam tikrais sunkumais, dėl to vyksta nuolatiniai pasitarimai, todėl yra keičiami to nurodymo atskiri punktai. Noriu pasakyti, kad naujausia informacija yra tokia – kad šis sprendimas galios tik tiems, kurie nuo šiandien grįžta iš užsienio, taigi tiems, kurie anksčiau grįžo, tas sprendimas negalios, jis keičiamas“, – kalbėjo G. Surplys.

„Kitas sprendimas – dėl šiek tiek pakeisto ligos apibrėžimo. Nuo šiol jis apima ne tik tuos, kurie grįžo iš užsienio per 14 dienų, bet ir tuos, kuriems pasireiškė ūmus kvėpavimo takų infekcijos simptomai – kosulys, sloga, temperatūra ir kurie galimai yra buvę artimame sąlytyje su asmenimis, kuriems, tikėtinai yra pasireiškęs COVID–19 virusas. Išplėstos ligos apimtys ir nustatyta, kad be įtariamų atvejų laboratoriniai tyrimai bus atliekami ir tiems, kuriems būtina hospitalizacija, sveikatos priežiūros specialistams ir asmenims virš 65 metų amžiaus“, – teigė jis.

G. Surplys taip pat pabrėžė, kad kaukės yra būtinos.

„Trečiasis sprendimas – dėl asmens apsaugos priemonių naudojimo. Jei negalite įsigyti medicinių kaukių – rekomenduojama naudoti įvairias skiautes, šalikus. Bet būtina jas dėvėti, išskyrus, jei vairuojate motorinę transporto priemonę. Ir taip pat, rekomendacija – viešose vietose dėvėti apsaugines pirštines“, – antradienį sakė G. Surplys.