Įsakyme nurodoma skubos tvarka vyriausiesiems epidemiologams įvertinti savivaldybių administracijų numatytas patalpas, kur turi būti karantinuojami visi iš užsienio sugrįžę asmenys. Taip pat patalpos turi būti tinkamos ne tik 14-kos dienų priverstiniam karantinavimui, bet ir pritaikytos jau sergantiems koronavirusu asmenims.

„Nuo kovo 24 d. visiems sąlytį turėjusiems asmenims, grįžusiems iš užsienio valstybių ir neturintiems COVID-19 ligos klinikinių simptomų, skirti 14 dienų izoliaciją savivaldybių administracijų numatytose patalpose“, – nurodoma Sveikatos apsaugos ministro Aurelijaus Verygos pasirašytame rašte.

Šį raštą savivaldybių vadovai gavo apie 21-ą valandą vakaro.

„Keltais sugrįžusius keleivius Klaipėdos savivaldybė turės nuvežti (autobusais?) į apgyvendinimui numatytas vietas ir ten atlikti „išskirstymo“ misiją. Tikiuosi, kad kolegos palangiškiai pasirūpins į Palangos oro uostą sugrįžusiais keleiviais. Vilniečius į Vilnių, kauniečius į Kauną, zarasiškius į Zarasus ir t.t., klaipėdiečius paliekant viešbutyje (?). Kol kitos savivaldybės susiorganizuos, atvažiuos, parsiveš, tol pagyvens pas mus, o tą laiką mes rūpinsimės ir jų maitinimu. Kilnu“, – dalijasi mintimis įsakymą perskaitęs Klaipėdos meras Vytautas Grubliauskas.

Naujame įsakyme nurodoma, kad savivaldybių administracijos, į kurias atvyksta lietuviai iš užsienio valstybių, turi visą parą užtikrinti pervežimą iš oro uostų, Klaipėdos valstybinio jūrų uosto ir kitų tarptautinių sienos kirtimo punktų į savivaldybės administracijos numatytas patalpas ir organizuoti jų tolimesnį pervežimą į gyvenamosios vietos savivaldybės administracijos patalpas.