Reikės:

  • 300 g apvaliųjų ryžių (iš bėdos tiks ir paprasti ryžiai ar tokie, kokius turite)
  • 100 g sviesto
  • 1 litro daržovių sultinio iš kubelių
  • 3-4 salierų stiebų stiebų
  • 2 vnt. vidutinio dydžio svogūnų
  • poros skiltelių česnako
  • citrinos žievelės patarkavimui
  • mėlynojo pelėsio sūrio (gali būti kietasis – pavyzdžiui, parmezano)
  • šlakelio alyvuogių aliejaus
  • 100 ml baltojo vyno
  • druskos ir pipirų
  • prieskoninių žolelių (šviežių, jei turite – rozmarinų, čiobrelių).
Risotto
Paruošimas
Risotto

Puode išlydykite sviestą su šlakeliu aliejaus. Smulkiai supjaustykite svogūnus, česnaką, salierą ir prieskonines žoleles, pabarstykite žiupsneliu druskos. Ant vidutinės ugnies pakepkite kol suminkštės ir švelniai pageltonuos. Tuomet sudėkite ryžius ir maišydami dar šiek tiek pakepkite. Kai vos vos paruduos, supilkite vyną ir nuolatos maišykite (mediniu ar specialaus plastiko šaukštu). Po truputį įpilkite iš anksto pasiruoštą sultinį ir maišydami ant vidutinės ugnies virkite apie 20 min.

Risotto

Nuolatos ragaukite, kol pajusite, kad ryžiai išvirė, bet liko dar šiek tiek kieti (al dente). Tuomet įtarkuokite šiek tiek citrinos žievelės, pabarstykite pipirais, sudėkite sūrį ir švelniai išmaišykite. Palikite puode pasistovėti dar penkias minutes ir patiekite lėkštėje, papuoškite gabalėliais sūrio ir šviežiomis prieskoninėmis žolelėmis. Skanaus.

Risotto
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (23)