Norint prisidėti prie šio sumanymo, užtenka palikti patiktuką prie draugo vaikystės nuotraukos feisbuke. Paskui sulaukiama laiško su paraginimu prisijungti.

„Tu uždėjai patiktuką ant mano vaikystės nuotraukos ir dabar tavo eilė ant savo sienos pasidalinti savo paauglystės ar jaunystės nuotrauka su užrašu – „Iššūkis priimtas“. Nusiųsk šį tekstą tiems, kurie sureaguos į tavąją nuotrauką ir perleisk šį iššūkį. Prisidėk, kad šis žaidimas nesustotų, taip prisidėsi prie nors kiek geresnės nuotaikos šiuo daugeliui sudėtingu laikotarpiu“, – rašoma laiške.

Iššūkį priėmusi žurnalistė ir televizijos laidų vedėja Rūta Mikelkevičiūtė pasidalijo ne tik nuotrauka, bet ir prisiminimais.

„Kaip ir niekas per tiek laiko nepasikeitė. Nebent plaukų spalva. Iki šiol atsimenu savo senelio balsą, jo odos spalvą, eiseną, viską, nors jo nėra beveik 30 metų. Atsimenu ir kaip gavau į akį – nebuvau rami mergaitė jau nuo mažumės. Čia man vos 3-eji.

Kai netilpau darželyje į raudoną sijoną, saulės kliošą – o, dievai, koks buvo apėmęs liūdesys, nes jis sukosi taip gražiai. Bet man teko puoštis kažkokiu su gėlytėmis. Atsimenu ir Senį Šaltį – niekaip negalėjo manęs nufotografuoti, nes ta jo balta barzda man atrodė labai įtartina ir aš negalėjau nuo jos atplėšti akių.

Ir tą suknelę su raudonu megztu paukšteliu – mama buvo palenkusi suknelę, todėl dalies paukštuko nebuvo matyti. Ir tą nuotrauką, kurioje su taškuota raudona suknele, kai man buvo 13-ka – sau atrodžiau stora, todėl ją paslėpiau!

Atsimenu, kaip sukau plaukus tokiu apvaliu metaliniu sukikliu, tada purškiau tokiu raudonai rudu laku ir, o jėtusmaryte, sugadinau mamos šilko baltus marškinėlius – jais norėjau pasipuošti, bet jie tiesiog nusidažė raudonais taškeliais nuo lako. Slėpiau ir juos nuo mamos. Dabar žiūriu ir juokiuosi, anuomet labai išgyvenau.

Norėtumėt vėl atsidurti ten, kur buvote? Išgyventi vėl tuos jausmus? Aš labiausiai ilgiuos savo senelių, taip norėčiau susitikti…“ – feisbuke atviravo Rūta.

Tuo tarpu žurnalo „L'Officiel Lithuania“ prodiuserė Elena Puidokaitė-Bruzgulienė feisbuko bičiuliams priminė apie savo atlikėjos karjerą. Dainininkė Donata Gutauskienė-Laisva atskleidė, kad vienas Atlantos plakatų iki šiol kabo jos kambaryje, tėvų namuose.

„Gerai kad tiek laiko turiu namie... Galima juoktis į valias, kai pamatai tokius archyvus“, – dalindamasi nuotraukomis rašė E. Puidokaitė-Bruzgulienė.

Iššūkiui pasidalinti vaikystės nuotrauka neatsispyrė ir grupės „Naktinės personos“ įkūrėjas Aras Vėberis.

„Prisipažinsiu, iš pradžių mane tai erzino. Bet pagalvojus, kodėl gi neįnešus nors kažkiek pozityvo ir vaikiško nuoširdumo į šių dienų kontekstą? Priimu iššūkį. Čia man trys metukai. Pasirodo, tokio amžiaus jau muzikavau“, – prisiminė A.Vėberis.

Iššūkis pasinerti į prisiminimus privertė ir televizijos laidų vedėją, žurnalistą Edvardą Žičkų.

„Valandą ieškojau nuotraukų albumo, kurį kažkada gavau dovanų iš savo mamos. Po to dar valandą sklaidžiau fotografijas ir skaičiau parašus po jomis.

Tai štai, čia aš prieš kokius 35-erius metus su savo mama Alvyra, tėčiu Kęstučiu, jaunesniuoju broliu Laimonu ir mylimiausia pussesere Kristina. Atrodo, tais laikais turėjau neblogą stiliuko pojūtį“, – feisbuke rašė žinomas vyras.

Na, o muzikos kūrėjas, prodiuseris Jonas Nainys prisiminė ankstyvą savo didžėjaus karjeros pradžią.

„Iššūkis priimtas. Pavarčiau ir aš foto albumą. Galiu pasakyt, kad įsimylėjęs didžėjus esu jau 20 metų. Čia man 17 gal – DJ Diablo. Merginų kaip matysit netrūko. Simona, laukiu dabar iš tavęs jaunutės“, – žmoną prisijungti prie išbandymo paragino Jonas.

Nuotraukų albume - žvaigždžių jaunystės nuotraukos:

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (32)