Meras savo įraše nurodė, kad koronaviruso infekcija nustatyta asmeniui grįžusiam iš užsienio. Įraše taip pat minima, jog dar vienas rajono gyventojas yra griežtoje saviizoliacijoje, nes turėjo kontaktą su koronavirusu užsikrėtusiu jurbarkiečiu, apie kurį informacija paskelbta sekmadienį dieną.

„Deja, bet tai įvyko… Informuoju, kad kovo 22 d. Vilkaviškio rajone nustatytas pirmas COVID-19 atvejis.

Asmuo sugrįžęs iš užsienio buvo saviizoliacijoje, jokių kontaktų neturėjo. Pajutęs simptomus, panašius į koronaviruso, kreipėsi pagalbos skambučiu. Žmogus saugiai nuvežtas ir šiuo metu gydomas Kauno klinikinėje ligoninėje. Dėkoju medikams už profesionaliai ir greitai įvertintą situaciją.

Taip pat pateikiu informaciją apie kitą atvejį, susijusį su mūsų rajonu. Socialiniuose tinkluose pasklido informacija, kad iš Marijampolės ligoninės į Kauną išvežtas asmuo, kuriam nustatytas COVID-19 atvejis. Kadangi buvo paminėta, kad Jurbarko viešbutyje gyvenęs niekur neregistruotas Lietuvos pilietis iš Jurbarko vyko į Ramoniškių kaimą (Vilkaviškio raj.), o iš ten, artimųjų buvo atlydėtas į Marijampolės ligoninę, noriu informuoti, kad pagal esamus surinktus duomenis Ramoniškių kaime gyvenantis pilietis, pas kurį lankėsi giminaitis, šiuo metu yra griežtoje saviizoliacijoje.

Dar kartą visų labai labai prašau – saugokite save ir kitus!!! Karantino ir saviizoliacijos taisyklių laikymasis yra gyvybiškai svarbūs!!! Būkime kantrūs, supratinti ir sąmoningi!“, – savo įraše rašė Vilkaviškio rajono meras A. Neiberka.