„Didžiosios „Eurovizijos“ organizatoriai nusprendė, kad su esančiomis dainomis kitais metais dalyvauti negalima. O LRT vis dar sprendžia, ar palikti tuos pačius žmonių išrinktus laimėtojus. Mes, „The Roop“, pasiruošę sukurti kelias konkursui dainas, iš kurių galima bus pasirinkti tinkamiausią variantą. Mes jaučiame moralinę teisę atstovauti savo šaliai“, – socialiniuose tinkluose savo tūkstančiams gerbėjų ryžtingai rėžė muzikantai.

Tokia grupės žinutė sujaudino didelę gerbėjų armiją, kurią Lietuvos atstovai sėkmingai subūrė dar besiruošiant didžiajam dainų konkursui.

„Mes jus išrinkome ir jūs turite atstovauti kitais metais. „Eurovizijos“ vieta lieka ta pati kitais metais, o jūs negalite prarasti galimybės atstovauti Lietuvai. Mums ROOPit!“ – brūkštelėjo viena iš daugelio komentatorių.

„Jūs esate tikrieji nugalėtojai“, – linkėjimus iš Lenkijos siuntė kitas internautas.

„Mes už jus! Būtume laimėję“, – apmaudo neslėpė dar vienas gerbėjas.

Penktadienį paskelbta, kad po ilgų diskusijų galiausiai buvo nuspręsta nekeisti konkurso taisyklių, t.y. dainos, turėjusios skambėti šiemet, kitų metų konkurse dalyvauti nebegalės. Tiesa, šalims pačioms paliekama teisė išsirinkti savo atstovus – naujus ar turėjusius pasirodyti šiemet.

Žinia, kad atšaukiama šių metų „Eurovizija“, „The Roop“ pasiekė kovo 18 d. Roterdame (Nyderlanduose) turėjęs vykti dainų konkursas nevyks dėl koronaviruso grėsmės. Grupė jautėsi nusiminusi, tačiau suprato, kad esama situacija verčia priimti tokius sprendimus.

„Labai liūdna, to nenorime nuneigti. Bet sveikata yra pirmiau už visus konkursus. Mes nežadame nuleisti rankų ir toliau skleisime dainą ir jos šokį aplink pasaulį. Šiuo metu kūrinys pradeda pasiekti užsienio radijo stotis. Jau pamatėme, kad „On Fire“ daina yra labai mėgstama ir jos kelias į žmonių širdis tik prasideda“, – kiek anksčiau sakė „The Roop“ lyderis Vaidotas Valiukevičius.

Grupė kviečia ir toliau visus likti susivienijusius. Laikytis karantino, o namuose ir balkonuose skleisti gerą nuotaiką su „On Fire“ šokiu.

„Mums pavyko sukurti tai, kas jungia žmones ir skleidžia pozityvumą. To dabar mums visiems labai reikia. Ir prisiminkime, kad ne pats konkursas suteikia prasmę dainai, o dainos besiklausantys žmonės. Tad kiekvienas mūsų gali būti dainos ambasadorius ir ją populiarinti“, – teigė „The Roop“ būgnininkas Robertas Baranauskas.

„Šiais metais Lietuva konkurse buvo vertinama labai aukštai ir tai jau yra didelis pasiekimas. Mes jau įrodėme, kad galime būti matomi, drąsūs, profesionalūs, galime būti lyderiai. Labai linkime toliau mums visiems tokiais ir likti savo gyvenimuose“, – sako „The Roop“ gitaristas Mantas Banišauskas.

Šiuo metu „The Roop“ nariai laikosi karantino namuose ir išnaudoja šį laiką naujų dainų kūrybai. Grupė nežada lėtinti darbų tempo ir ruošiasi toliau skleisti savo muziką.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (114)