Sprendimas, kurį priėmė Egipto religinių fondų ministerija, prižiūrinti mečetes visoje šalyje, ir Koptų Ortodoksų Bažnyčia, galios mažiausiai dvi savaites.

Ministerija ir Bažnyčia paskelbė atskirus pranešimus, kuriuose sakoma, kad maldos namai uždaromi dėl didelės rizikos užsikrėsti didelių susibūrimų, tokių kaip pamaldos ir mišios, metu.

"Nuspręsta nuo šiandien (šeštadienio) dviem savaitėms sustabdyti pamaldas ir uždaryti visas mečetes", – pareiškė ministerija. Ji paragino tikinčiuosius melstis namuose.

Koptų Ortodoksų Bažnyčia "nurodė uždaryti visas bažnyčias, sustabdyti ritualines pamaldas, mišias ir veiklas“.

Šis sprendimas, be kita ko, draudžiantis lankytis vienuolynuose visoje šalyje, įsigalioja šeštadienį ir galios mažiausiai dvi savaites.

Egipto Katalikų Bažnyčia penktadienio vakarą pranešė, kad "iki naujo nurodymo" atšaukiamos mišios.

Egipte gyvena 100 mln. gyventojų, iš jų apie 10 proc. – krikščionys. Šalyje iki šiol patvirtinti 285 koronaviruso infekcijos atvejai, aštuoni užsikrėtę žmonės mirė.

Šalies valdžia ėmėsi griežtų priemonių, siekdama apriboti socialinius kontaktus. Be kita ko, uždarytos mokyklos ir universitetai, ribojamas kavinių, restoranų, sporto klubų ir prekybos centrų darbas, sumažintas viešojo sektoriaus darbuotojų skaičius. Nuo ketvirtadienio iki kovo pabaigos nutrauktas oro susisiekimas.