Nuspręsta pagal turnyro lentelės rikiuotę bei esamą padėtį skaičiuoti sezono rezultatus ir taip rikiuoti komandas uždarant čempionatą. Sezono nukėlimo idėjos buvo atsisakyta įvertinus papildomas išlaidas salių nuomai bei žaidėjų išlaikymui.

„Džiaugiuosi, kad konferencijos metu aptarėme ir nusprendėme vietinių salės futbolo pirmenybių ateitį. Šie sprendimai yra sudėtingi, tačiau būtini norint maksimaliai apsaugoti tiek žaidėjus, tiek sirgalius. Šiandien, be jokios abejonės, prioritetu išlieka sveikata. Smagu ir dėl klubų atstovų, kurie vieningai pritarė LFF ir LSFA siūlytiems variantams dėl čempionato ateities. Malonu, kad tokiu sudėtingu laikotarpiu klubai išreiškė savo solidarumą ir susirūpinimą“, – teigė Lietuvos futbolo federacijos (LFF) generalinis sekretorius Edgaras Stankevičius.

„Dėl susidariusios COVID-19 sitacijos, kuri visiškai sustabdė sporto pasaulį, kalbėjome su komandų atstovais dėl tolimesnių veiksmų. Buvo išsakytas tiek LFF, tiek LSFA požiūris į situaciją bei siūlytos realios alternatyvos. Komandų atstovai suprato situacijos svarbumą ir būtinumą priimti nepopuliarius, bet, mūsų nuomone, geriausius sprendimus. Konferencijos metu nuspręsta A lygos sezoną stabdyti ir pagal esamą situaciją skaičiuoti, kas turnyro lentelėje užėmė kokią vietą. Čempionais tampa Kauno „Vytis“, antroje vietoje lieka SMK „Vikingai“, trečioje – Gargždų „Pramogos“, ketvirti – Mažeikių VIP“, – pažymėjo LSFA direktorius Vytenis Kazlauskas.

Tuo metu LFF salės futbolo taurės pusfinaliai nukeliami į rudenį, prieš naujo A lygos sezono pradžią.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)