„Miestas ir gražusis paplūdimys kaip iššluoti. Beje, grindinį ir gatves dezinfekuoja kasdien“, – Delfi pasakojo rašytoja bei pasidalino nuotraukomis, kuriose – tuščios miesto gatvės.

„Pagrindinėje restoranų gatvelėje viena moteris su šuniuku“, – vos vieną žmogų fotografijose pastebi ji.

Socialiniuose tinkluose aktyvi J. Baltrukonytė neseniai su savo artimaisiais, bičiuliais ir sekėjais pasidalino įrašu apie dabartinę situaciją saloje. Juo rašytoja sutiko pasidalinti ir su Delfi skaitytojais.

„Čia matote ant mūsų kaimynų durų pakabintą užrašą „Draudžiama užeiti“. Niekas niekur neina. Mirtini reikalai sprendžiami ligoninėje arba vaistinėje. Mirtinų reikalų susitikti su draugais parke nėra. Mirtino reikalo eiti į pliažą ar kalnus nėra.

Į parduotuves leidžiasi drąsuoliai, apsiginklavę visomis apsaugos priemonėmis.

Mūsų ispaniškoje saloje, mieste, kur gyvena tik šiek tiek daugiau nei 7 000 gyventojų, visiška karinė parengtis.

Čia dar nė vieno koronaviruso atvejo. Ir kokia laimė, kad miestas neturistinis, be jokio viešbučio.

Bet dar tokio susitelkimo nemačiau. Tuščios gatvės. Eidamas į parduotuvę sutinki daugiausiai penkis žmones. Net prie jų sustoja policijos mašina ir klausia, kur eini. Parduotuvėje nepamatysi žmogaus be pirštinių. Visi laikosi ne metro atstumo, o gal 5 metrų. Parduotuvėje prekių pilna, nėra žmonių.

Vaizdai Fuerteventūroje / Foto: A. Kriščiūnas, asm.archyvo

„Jei šitaip pralauksim tris savaites, bus ramiau“, – sako man mėsos pardavėjas. Jis, ispanas, turi kantrybės laukti.

Kai skaitau, kas vyksta Lietuvoje, nenoriu tuo tikėti. „Susitinkam kavos, man karantinas, neturiu ką veikti!“, – rašo mano draugei valstybės tarnautoja.

Feisbuko nuotraukose matau, kaip kiti linksminasi parkuose, eina į žygius, švenčia.

Gal jiems atjungtas internetas.

Gal nemoka skaičiuoti, daryti išvadų, pasikliauti statistika.

Didžiausia pagalba šiuo metu jums, kitiems žmonėms, ekonomikai ir gydytojams, kuriems reikia premijų ir gal net anksčiau išleisti į pensiją – tai jūsų sėdėjimas namie arba prisijungimas į tuos frontus, kur renkamos jėgos.

Būkite namuose, kas galite. Saugokitės ne tik corona, bet ir kitų ligų. Mūsų saloje visi 7 išaiškinti atvejai gydomi namuose – saugant vietas ir išlaidas sunkesniems ligoniams.

Vaizdai Fuerteventūroje / Foto: A. Kriščiūnas, asm.archyvo

Būti namuose nereiškia būti Senamiestyje, parkuose ar pažintiniuose takuose. Ne važinėtis dviračiais, riedučiais, galimai nukristi ir susilaužyti ranką.

Juk reikia saugoti ligoninių lovas. Jų prireiks kitiems. Visi pagalvokime, kaip galime padėti mūsų medikams.

Todėl Ispanijoje populiariausia žymė yra #yomequedoencasa #liekunamuose“, - pabrėžė J. Baltrukonytė.

Delfi primena, kad Ispanijoje oficialiai užfiksuota daugiau nei 1 700 koronaviruso atvejų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (100)