Nepaisant to, kad karantino metu techninių apžiūrų stotys dirba laikydamosios visų atsargumo priemonių, visgi rekomendacija vengti nebūtinų kontaktų galioja ir čia. Jų paisyti, sako Audrius Glėbus, Lietuvos techninės apžiūros įmonių asociacijos „Transeksta“ direktoriaus pavaduotojas, ypatingai turėtų tie automobilių savininkai, kurie priklauso medikų apibrėžtoms rizikos grupėms ar tiesiog šiuo metu prastai jaučiasi.

„Nuoširdžiai raginame tokiais atvejais atidėti vizitą į TA centrą, net jei techninės apžiūros galiojimas baigiasi. Kai tik sumaištis aprims ir rizika susidurti su virusu sumažės, galima pasinaudoti elektronine paslauga ir išsiimti skaitmeninį leidimą nuvykti į techninę apžiūrą. Taip išvengtumėte ne tik įtampos, bet ir galimų baudų už automobilio eksploatavimą neturint galiojančios TA“, – akcentavo žinovas.

Skaitmeniniai leidimai vykti į techninę apžiūrą užsakomi prisijungus prie „Transeksta“ interneto el. paslaugų svetainės, nurodžius transporto priemonės valstybinį numerį, registracijos liudijimo numerį, leidimo galiojimo datą, techninės apžiūros įmonę ir stotį, į kurią turi būti pristatyta transporto priemonė.

Tuomet tereikia suformuotą leidimą atsispausdinti. Vienos dienos leidimas išduodamas tik Lietuvos Respublikoje registruotai transporto priemonei.

Užsisakydamas leidimą transporto priemonės savininkas arba valdytojas įsipareigojimą saugiai nuvykti į techninės apžiūros įmonę privalo patvirtinti savo parašu, nurodydamas vardą, pavardę.

Naudojantis šia galimybe privalu užtikrinti, kad transporto priemonė nesukeltų pavojaus eismo saugumui, žmonių sveikatai, aplinkai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (18)