„Tai yra ne konkretaus skaičiaus tikslas. Būtų tikrai įdomu sužinoti ir pasidomėsim, kaip jie suskaičiavo, kiek jie nori testų atlikti per dieną“, – ketvirtadienį surengtoje spaudos konferencijoje teigė sveikatos apsaugos ministras.

Žurnalistų paprašytas, jis komentavo Estijos premjero pareiškimą, kad, gavus papildomą reagentų siuntą, bus siekiama dar per šią savaitę tyrimų apimtis padidinti iki 1000 tyrimų per parą.

A. Verygos teigimu, tai, kiek Lietuvoje bus atliekama testų, paaiškės pradėjus veikti mobiliesiems patikros punktams šalyje.

„Mes tik dabar paleidinėjame mobilius punktus. (Punktams pradėjus veikti. – ELTA) matysime, koks yra pacientų srautas, kiek jų atvažiuoja. Jei matysime, kad jie netelpa ar jų yra labai daug, – tada bus klausimas, kiek mes turėtume greitinti pačią sistemą, kad ji spėtų visus mėginius ištirti“, – teigė jis.

A. Veryga priminė, kad šiuo metu yra perkama papildoma laboratorinė įranga tam, kad būtų galima gausinti atliekamų testų skaičių.

„Lietuvoje buvo sakoma įvairiausių skaičių: ir 500 mėginių turėtų būti atliekama... Nežinau, kokiu būdu toks skaičius yra suskaičiuotas, kai mes nežinome, kiek žmonių atvyks, kiek bus tokių, kurie turi simptomus, kuriuos verta tirti“, – apibendrino A. Veryga.

Sveikatos apsaugos ministras yra kritikuojamas, kad Lietuvoje atliekama per mažai koronaviruso tyrimų.