„Net nekalbu apie tai, kad visus metus turėjau laukti „Eurovizijos“. Kalbu apie tai, kad kai kurioms šalims tai buvo unikalus šansas sulaukti sėkmės (pavyzdžiui, Lietuvai, Bulgarijai ar Šveicarijai). Daugumai artistų, kaip Samanta Tina, tai buvo svajonės išsipildymas, dėl kurio jie dirbo ilgus metus.

Tai, ko gero, yra pats blogiausias EBU sprendimas, kokį jie galėjo priimti. Fanai iš visos Europos, susivienykime ir gražinkime „Eurovizijos 2020“ konkursą su tomis pačiomis dainomis, nors ir renginys įvyktų gruodį. Tai tiesiog negali šitaip pasibaigti.

EBU, mes maldaujame jūsų pasirinkti bet kokį kitą kelią, tik neatšaukti renginio. Bjaurusis koronavirusas nesustabdys mūsų numylėto konkurso tradicijos“, – rašoma peticijoje, kurią internete patalpino „Eurovizijos“ gerbėjas Sebastian Lesniak.

Peticiją galima pasirašyti ČIA, tik neaišku, ar ji galėtų turėti kažkokios teisinės reikšmės.

Delfi primena, jog trečiadienį EBU išplatino atsiprašymą dėl „Eurovizijos“ atšaukimo.

„Deja, Europoje plintant COVID-19 virusui, o konkurso transliuotojų ir Nyderlandų vyriausybėms įvedus apribojimus, Europos transliuotojų sąjungai (ETS, angl. EBU) teko priimti sunkų sprendimą – neįmanoma rengti konkurso, kaip planuota.

<...> EBU, NPO, NOS, AVROTROS ir Roterdamo miesto valdžia tarsis dėl „Eurovizijos“ dainų konkurso organizavimo 2021 m. Prašome žmonių būti kantriems, kol mes tvarkomės su visais šio precedento neturinčio sprendimo padariniais, ir kantriai laukti tolimesnių naujienų ateinančiomis dienomis ir savaitėmis. <...>“, – pranešė organizatoriai.

Tuo tarpu šiemet „Eurovizijoje“ Lietuvą atstovauti turėjusios grupės „The Roop“ lyderis Vaidotas Valiukevičius neslėpė nusivylimo.

„Labai liūdna, to nenorime nuneigti. Bet sveikata yra pirmiau už visus konkursus. Mes nežadame nuleisti rankų ir toliau skleisime dainą ir jos šokį aplink pasaulį. Šiuo metu kūrinys pradeda pasiekti užsienio radijo stotis. Jau pamatėme, kad „On Fire“ daina yra labai mėgstama ir jos kelias į žmonių širdis tik prasideda“, – komentavo jis.

Lietuvių delegacijos „Eurovizijoje“ vadovas Audrius Giržadas tautiečius ramino ir sakė, kad mūsų gimtinei bet kokiu atveju niekas nedraudžia vistiek į konkursą išsiųsti grupės „The Roop“.

„Jeigu ir su kita daina, bilietą jiems galime gražinti. Ir mūsų, ir jų taisykles galima koreguoti. <...> Mes tikrai labai tikėjomės labai aukštų vietų, jeigu ne pergalės. Deja, niekas negalėjo numatyti, kad pasaulį užgrius tokia pandemija. Manau, dabar svarbiausia yra susitvarkyti šioje situacijoje, ją išgyventi, o „The Roop“ talentas nuo to tikrai nesumažės“, – Delfi sakė A.Giržadas.

Po žinios apie neįvyksiantį konkursą grupės gerbėjai Lietuvoje suorganizavo neeilinį vakarėlį – 20 val. pakvietė visus šiuo metu karantiną namuose leidžiančius tautiečius išlįsti pro balkonus ir garsiai pasileidus „The Roop“ kūrinį „On Fire“, šokti ir dainuoti.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (31)