Užsikrėtimo atvejų skaičius per vieną dieną padidėjo 2 801.

Nuo koronaviruso šalyje mirė 20 žmonių. Labiausiai nuo viruso nukentėjo Šiaurės Reinas-Vestfalija, kur užfiksuoti 3 033 susirgimo atvejai.

Prancūzijoje svarstoma pratęsti karantiną


Prancūzijoje dviem savaitėms paskelbtas karantinas, kai žmonės turi likti namuose, tikriausiai turės būti pratęstas siekiant suvaldyti naujojo koronaviruso pandemiją, ketvirtadienį sakė visuomenės sveikatos agentūros vadovė.

Protrūkiui suvaldyti reikia „nuo dviejų iki keturių savaičių“, radijui „Franceinfo“ sakė Genevieve Chene.

Tai reiškia, kad antradienį įsigaliojusio draudimo eiti iš namų pratęsimas, „labai tikėtina, bus būtinas“, pridūrė ji.

Prancūzijos policininkai ir žandarai išrašė daugiau kaip 4 tūkstančius baudų tiems piliečiams, kurie, pažeisdami visuotinės saviizoliacijos režimą, išėjo iš namų. Tai ketvirtadienį interviu radijo stočiai „Europe-1“ pranešė šalies vidaus reikalų ministras Christophe`as Castaneras.

„Nuo vakar dienos ryto Prancūzijoje buvo atlikta 70 tūkstančių patikrinimų ir išrašytos 4095 baudos. Šis skaičius atspindi situaciją vakar vakare, baudos tebeskiriamos“, - sakė jis. VRM vadovas pridūrė, kad „per pastarąsias 24 valandas piliečių elgesys akivaizdžiai pasikeitė“, „daugelis teigiamai reaguoja į pokyčius“.

Ministras taip pat pabrėžė, kad valdžios nustatytas visiems privalomos 15 dienų saviizoliacijos laikotarpis prireikus gali būti pratęstas. „Jūsų stoties laidoje girdėjau, jog gali prireikti 12-20 dienų, kad būtų galima įvertinti bendros saviizoliacijos efektą. Mes adaptuojame savo strategiją, turėdami vienintelį tikslą – laimėti kovą su Covid-19“, - pareiškė pareigūnas.

Nuo kovo 17 d. Prancūzijoje galioja piliečių judėjimo apribojimai. Gyventojams duotas nurodymas iki minimumo sumažinti judėjimą gatvėse. Išeiti iš namų galima tik neatidėliotinais reikalais, taip pat prireikus nusipirkti maisto produktų ir vaistų, nuvykti į darbą. Jei nėra galimybės dirbti nuotoliniu būdu arba vykstama pas gydytoją, reikia turėti su savimi užpildytą paraišką, kurioje nurodomas išėjimo iš namų tikslas ir paskirties vieta.

Bauda už judėjimo apribojimų pažeidimą Prancūzijoje sudaro 135 eurus. Jei bauda nesumokama per įstatymo numatytą terminą – 45 dienas, ji automatiškai padidinama iki 375 eurų.

Prancūzijoje iki trečiadienio vakaro buvo nustatyta daugiau kaip 9,1 tūkstančio užsikrėtimo koronavirusu atvejų. 264 infekuotieji mirė.

Praėjusių metų pabaigoje Kinijos Uhano mieste prasidėjęs naujojo koronaviruso sukeliamo susirgimo protrūkis išplito į daugiau kaip 140 šalių. Kovo 11 d. Pasaulio sveikatos organizacija jį pripažino pandemija. Naujausiais duomenimis, pasaulyje koronavirusu užsikrėtė daugiau kaip 210 tūkstančių žmonių, apie 8,5 tūkstančio mirė.