Robotai, kurie buvo sukurti po insulto sveikstantiems pacientams stebėti, greit buvo pritaikyti kovai su koronavirusu, nuo kurio pasaulyje mirė beveik 9 tūkst. žmonių.

Robotai padeda medikams keturiose ligoninėse Bankoke ir aplink jį, mažindami gydytojų ir slaugytojų užsikrėtimo riziką.

Pasitelkdami robotus medikai gali kalbėtis su pacientais per vaizdo ryšį. „Jie gali stovėti už palatos durų ir bendrauti su viduje esančiais pacientais per robotą“, – sakė Viboonas Sangveraphunsiri iš Chulalongkorno universiteto.

Vėliau bus sukurta modelių, kurie galėtų nunešti maisto ir vaistų pacientams. Galiausiai robotus būtų galima panaudoti palatų dezinfekavimui, naujienų agentūrai AFP sakė Viboonas Sangveraphunsiri.

Jo inžinierių komanda skuba pagaminti daugiau „nindzių“, kurios taip vadinamos dėl matinio juodo paviršiaus, dar 10-čiai ligoninių visoje šalyje.

Tailande patvirtinta daugiau kaip 200 užsikrėtimo COVID-19 atvejų, įskaitant mažiausiai vieną mirties atvejį. Daugiau kaip 40 pacientų pasveiko ir buvo išrašyti iš ligoninių.

Stabdydama viruso plitimą valdžia neseniai nurodė uždaryti barus, masažo salonus ir pasilinksminimo vietas.

Pagal naująsias taisykles į šalį atvykstantys keliautojai turi pateikti sveikatos pažymas.

Kol kas pareigūnai nesiėmė tokių griežtų priemonių kaip kitos šalys, bandydami riboti žalą itin svarbiam Tailando turizmo sektoriui.

Tačiau vyriausybės patikinimai, kad pandemija kontroliuojama, neužkirto kelio paniško pirkimo priepuoliams maisto parduotuvėse.

Gydytojai taip pat ragina šalies gyventojus neiti iš namų.