Kubos visuomenės sveikatos ministerijos duomenimis, nuo koronaviruso mirė 61 metų amžiaus turistas italas.

Turistas į Kubą atvyko kovo 9 d.

Agentūros dpa duomenimis, Italijos pilietis mirė intensyvios priežiūros skyriuje Havanos ligoninėje.

Kuba, priešingai nei dauguma Lotynų Amerikos šalių, neuždarė savo sienų turistams.

Kuboje iki šiol patvirtinta 10 užsikrėtimo koronavirusu atvejų, o Italija yra viena iš labiausiai nuo koronaviruso nukentėjusių šalių pasaulyje.

Priėmė britų kruizinį laivą su koronavirusu užsikrėtusiais keleiviais

Britų kruizinis laivas, kurio dėl koronaviruso infekcijos nepriėmė Barbadosas ir Bahamos, trečiadienį prisišvartavo Kuboje.

Laive „MS Braemar“ yra daugiau tūkstantis žmonių, iš jų penkiems patvirtintas koronavirusas ir dar daugiau nei 50 asmenų yra izoliuoti dėl pasireiškusių į gripo panašių simptomų.

Bendrovės „Fred Olsen Cruise Lines“ laivas su 682 keleiviais ir 381 įgulos nariu 7 val. vietos (13 val. Lietuvos) laiku prisišvartavo Marielio pramoniniame uoste už 45 kilometrų į vakarus nuo sostinės Havanos“, – pranešė naujienų agentūros AFP reporteriai.

Kubos vyriausybė sutiko priimti laivą „dėl humanitarinių priežasčių“.

„Esame labai dėkingi Kubos vyriausybei už skubiai suteiktą leidimą šiai operacijai ir už jų glaudų bendradarbiavimą siekiant, kad ji būtų sėkminga“, – pareiškė britų užsienio reikalų sekretorius Dominicas Raabas.

Po išlaipinimo laivo keleiviai ir įgulos nariai bus nugabenti į Havanos Jose Marti tarptautinį oro uostą ir keturiais lėktuvais parskraidinti į Britaniją.

„Ėmėmės visų priemonių saugiam, svetingam ir greitam laivo keleivių ir įgulos perkėlimui“, – antradienį sakė Britanijos užsienio reikalų ministerijos atstovas Juanas Antonio Fernandezas.

Remiantis bendrovės „Fred Olsen Cuise Lines“ interneto svetainėje paskelbta informacija, asmenys, užsikrėtę koronavirusu ir tie, kuriems pasireiškė į gripo panašūs simptomai, bei jų šeimų nariai bus parskraidinti atskiru lėktuvu su medikų priežiūra.

Atvykimo dieną jie turės „saviizoliuotis“ 14 dienų.

„Visiems keleiviams, kurie bus nepakankamai stiprūs, kad galėtų skristi, bus pasiūlyta pagalba ir medicininis gydymas Kuboje“, – priduriama Jungtinėje Karalystėje įsikūrusios Norvegijai priklausančios bendrovės pranešime.

Kuboje iki šiol patvirtinti septyni užsikrėtimo koronavirusu atvejai, bet skirtingai nuo kitų Lotynų Amerikos valstybių, Havana dar neuždarė savo sienų.

Ši Karibų jūroje esanti sala yra labai priklausoma nuo įplaukų iš turizmo.