„Taip vadinama investicijų iniciatyva reagavimui į koronavirusą numato 37 mlrd. eurų valstybėms narėms krizės padariniams likviduoti“, – teigiama pranešime.

Maždaug 8 mlrd. eurų bus nukreipta iš Europos regioninės plėtros fondo, Europos socialinio fondo, Sanglaudos fondo bei Europos jūrų ir žuvininkystės fondo pagal išankstinio finansavimo programas 2019 metais nepanaudotų lėšų.

Ši priemonė 2020 metais taip pat suteiks prieigą prie 29 mlrd. eurų sumos struktūrinio finansavimo visoje ES, pažymima pranešime.


Šios finansinės priemonės skirtos padėti mažoms ir vidutinėms įmonėms susidoroti su likvidumo stoka dėl pandemijos, taip pat padidinti investicijas sveikatos apsaugos paslaugų krizei įveikti.

ES nuolatiniai atstovai taip pat pritarė įstatymų pakeitimams, kuriais siekiama išplėsti ES solidarumo fondo veikimą į sveikatos apsaugos sistemos finansavimą kritiniais atvejais.

Dabar šias visas priemones, inicijuotas Europos Komisijos pirmininkės Ursulos von der Leyen, tvirtins Europos Parlamentas, o po to ES Taryba jas skubiai įformins.