Apie tai pirmieji pranešė portalas 15min.lt.

Tiekėjams išplatiname laiške buvo rašoma, kad karantino režimo periodu bendrovė neužsakys prekių ir paslaugų, nesinaudos paslaugomis, išsinuomotais plotais, nemokės įskaitant bet neapsiribojant nuomos, marketingo, išlaikymo mokesčių ir kitų mokėjimų, susijusių su nuomojamais plotais.

Taip pat pridurta, kad esant tokioms aplinkybėms, bendrovei negali būti taikoma jokia atsakomybė už prisiimtų įsipareigojimų nevykdymą.

„Delfi“ „Čili Holdings" direktoriumi Jonu Karosu, šis aiškino, kad tokį raštą išsiuntusi jų įmonė – ne vienintelė, nes jį „išsiuntė visi restoranai, sporto centrai, kino teatrai, kurių veikla dėl karantino buvo uždrausta per naktį.

Taip pat, anot jo, „Čili picos“ negalima lyginti su „Senukų“ prekybos tinklu, nes jų sektoriai patyrė skirtingus draudimus įvedus karantiną.

„Nežinau, kokia „Senukų“ situacija, bet mūsų pagrindinė veikla visai uždrausta ir ji visiškai sustabdyta.

Mūsų laiškas, informuojantis partnerius ir tiekėjus apie force majore, išsiųstas dėl to, kad to paprašė kai kurie nekilnojamo turto (NT) nuomotojai, pavyzdžiui, Kauno „Akropolis“, dėl sutartyse nustatytų teisinių procedūrų.

Kai yra tokia procedūra, mes privalome informuoti NT savininkus, kitaip NT nuomotojai neturi teisinio pagrindo stabdyti nuomos be baudų už sutarties nevykdymą“,– komentavo jis.

Vadovas tikino, kad įmonė, informavusi apie force majore, įgauna teisę vėluoti su apmokėjimais.

„Tačiau nei įstatymai, nei moralė mūsų neatleidžia nuo galutinio ir visiško atskaitymo su mūsų tiekėjais ir partneriais.

Tai tiesiog laikini, karantino draudimų sukelti nesklandumai ir tikimės, jog jie ilgai netruks“, – sakė J. Karosas.

Paklaustas, ar picerijų tinklą šiandien gelbėja galimybė klientams maistą parduoti išsinešimui, jis tikino, kad ne.

„Visi matėme iššluotus vaizdus iš maisto parduotuvių. Žmonės turbūt užsipirko mėnesiui ar dviem į priekį ir dabar būdami karantine gaminasi namie.

Po penktadienio restoranų darbo uždraudimo, per dieną mes praradome 98-99 proc. apyvartos.

Svarbiausia, kad visus +700 savo darbuotojus išleidome mokamų prastovų, ar mokamų atostogų, kurias dengia „Čili“. Nei vieno neatleidome ar neišleidome nemokamų atostogų, ką jau daro kitos įmonės.

Kaip ir dauguma restoranų, laukiame karantino pabaigos, kad galėtume normaliai tęsti veiklą“, – sakė J. Karosas.

„Delfi“ primena, kad antradienį paaiškėjo, jog prekybos tinklas „Senukai“ stabdo mokėjimus ir prekių užsakymus savo tiekėjams.

Pasidalintame dokumente „Senukai“ tiekėjams rašė, kad dėl priimto karantino nurodymo yra priversti uždaryti savo parduotuves iki kovo 30 dienos, o gal ir ilgesniam terminui. Laiške nurodoma, kad „Senukai“ pasinaudoja force majeure galimybe:

„Šalis atleidžiama nuo atsakomybės už sutarties neįvykdymą, jeigu ji įrodo, kad sutartis neįvykdyta dėl aplinkybių, kurių ji negalėjo kontroliuoti bei protingai numatyti sutarties sudarymo metu, ir kad negalėjo užkirsti kelio šių aplinkybių ar jų pasekmių atsiradimui“.

„Apgailestaudami informuojame, jog stabdome Jums mokėjimus už prekes. Taip pat stabdome prekių užsakymų vykdymą iki atskiro pranešimo“, – buvo rašoma „Senukų“ laiške tiekėjams. Apie tai daugiau skaitykite čia.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (50)