Iki trečiadienio 11 val. Grinvičo (13 val. Lietuvos) laiku Europoje buvo užregistruotas mažiausiai 3 421 mirties atvejis. Azijoje, kur Kinija buvo pradinis pandemijos epicentras, užregistruoti 3 384 atvejai.

Daugiausia mirties atvejų Europoje – 2 503 – užregistruota Italijoje.

Johnso Hopkinso universitetas trečiadienį paskelbė, kad bendras užsikrėtusiųjų naujuoju koronavirusu skaičius pasaulyje viršijo 200 000.

Universiteto kaupiami duomenys rodo, kad šiuo metu užsikrėtusiųjų yra 201 634, o 82 032 žmonės pasveiko.

Taip pat užfiksuotos 8 007 mirtys.

Daugiausia patvirtintų užsikrėtimo koronavirusu atvejų yra Kinijoje, Italijoje, Irane, Ispanijoje ir Vokietijoje, o daugiausia aukų virusas pareikalavo Kinijoje, Italijoje, Irane, Ispanijoje ir Prancūzijoje.

Ispanijoje COVID-19 atvejų per parą padaugėjo penktadaliu


Ispanijoje COVID-19 atvejų skaičius trečiadienį viršijo 13,7 tūkst., o mirties atvejų skaičius padidėjo iki 558, paskelbė Sveikatos apsaugos ministerija.

„Ispanijoje turime 13 716 atvejų ir tai yra 2 538 atvejais daugiau nei vakar... Tai reiškia 18 proc. padidėjimą“, – sakė ministerijos ekstremalių situacijų koordinatorius Fernando Simonas.

Mirties atvejų skaičius per parą išaugo 67-iais.

Vokietijoje po 2-3 mėn. gali būti 10 mln. koronaviruso atvejų


Roberto Kocho biomedicininių tyrimų institutas perspėja, jog Vokietijoje per artimiausius 2-3 mėnesius naujuoju koronavirusu gali užsikrėsti apie 10 mln. žmonių, jei nebus laikomasi įvestų viešojo gyvenimo apribojimų.

„Nesilaikant apribojimų per 2-3 mėnesius šalyje bus 10 mln. užsikrėtusiųjų“, – žurnalistams Berlyne sakė instituto vadovas Lotharas Wheeleris.

Jis pabrėžė, jog tokiu atveju gydymo įstaigos negalės susidoroti su tokiu pacientų skaičiumi.

„Pandemijoms būtingas bangavimas, todėl ši pandemija gali tęstis iš viso maždaug dvejus metus“, – pridūrė L. Wheeleris.

Vokietijos vyriausybė kartu su 16-os federalinių žemių vyriausybėmis sudarė sąrašą įstaigų, kurios turi būti uždarytos dėl koronaviruso plitimo. Tai – barai, klubai, diskotekos, aludės ir kitos panašios įstaigos; mugės, parodos, kino teatrai, poilsio parkai ir zoologijos sodai, atrakcionai, specializuoti turgūs, žaidimų klubai, lažybų kontoros ir kitos panašios įstaigos.

Be to, bus draudžiama lankytis sporto klubuose ir centrai, muzikos mokyklose ir kitos švietimo įstaigose, bažnyčiose, mečetėse, sinagogose bei kitose religinėse įstaigose.

Toliau dirbs maisto prekių parduotuvės, maisto ir gėrimų pristatymo tarnybos, vaistinės, degalinės, bankai ir taupomosios kasos, paštas, kirpyklos ir parduotuvės augintiniams. Visoms šioms parduotuvėms ir įstaigoms bus leista dirbti sekmadieniais.

Restoranams ir valgykloms leidžiama dirbti nuo 6 val. ryto iki 18 val. vakaro.