Pavardės nenorėjęs viešinti liudininkas „Delfi“ pasakojo, jog bendrabučio ir gimnazijos patalpose vaikščiojo Solveiga Baleišytė.

Trenerės duktė Olivija Baleišytė kovą dalyvavo treniruočių stovykloje koronaviruso židiniu virtusioje Italijoje.

Apie galimą karantino pažeidimą buvo pranešta policijai.

„Mačiau, kad į socialinius tinklus jos (Solveiga ir Olivija Baleišytės – „Delfi“) kėlė nuotraukas, kaip kartu namuose sportuoja, gamina valgį ir panašiai. Žiūriu, kad pati Solveiga dabar po bendrabutį, mokyklą vaikšto.

Paskambinome policijai, pranešėme adresą. Po kurio laiko perskambino pareigūnai, prašė jos telefono numerio. Bet negalėjo jai prisiskambinti, nes telefonas buvo išjungtas. Nežinau, ar ją rado, ar ne“, – pasakojo liudininkas, pridūręs, jog S. Baleišytė buvo pastebėta ir Panevėžio sporto centre bei „El-Eko Sport“ dviračių sporto klube.

Su S. Baleišyte trečiadienį susisiekti nepavyko ir „Delfi“ – į skambučius trenerė neatsiliepė.

2018 metais S. Baleišytė jau turėjo nemalonumų su teisėsauga, kuomet kartu su kitu Panevėžio dviračių sporto treneriu Antanu Jakimavičiumi buvo trumpam uždaryta į areštinę tiriant dopingo bylą.

Vėliau kaltinimai jai nebuvo pateikti, tačiau buvusią šalies moterų dviračių treko tempo rungčių rinktinės trenerę dėl draudžiamų medžiagų turėjimo suspendavo Lietuvos antidopingo agentūra.

Savo ruožtu, O. Baleišytė iki šiol dažniausiai startuodavo treko daugiakovės rungtyje. 21-erių daugkartinei Lietuvos čempionei, buvusiai Europos jaunių pirmenybių ir pasaulio taurės etapų prizininkei praėjusį mėnesį Berlyne (Vokietija) vykusiame pasaulio dviračių treko čempionate nepavyko iškovoti kelialapio į Tokijo olimpines žaidynes. Tuomet panevėžietė pasirašė sutartį su „Astana“ plento dviračių komanda iš Kazachstano.

Su pastarąja ji nuo kovo pradžios ir stovyklavo Italijoje.

Olivija Baleišytė

Panevėžio vyriausiojo policijos komisariato atstovas spaudai Tadas Martinaitis teigė, jog ikiteisminis tyrimas dėl karantino taisyklių pažeidimo kol kas nėra pradėtas.

„Kai gauname informacijos, reaguojame, bandome susisiekti su nurodomais asmenimis, prevenciškai įspėti, kad laikytųsi karantino. Tokių pranešimų per dieną gauname nemažai, manau, dešimtį, jei ne daugiau“, – sakė Aukštaitijos sostinės policijos atstovas.

Ekstremalių situacijų komisijos apgyvendinimo koordinatoriumi paskirtas Panevėžio savivaldybės administracijos vyresnysis specialistas Kęstutis Klungis patvirtino žinantis, jog į sportininkų bendrabutį kviesta policija, bet to nesureikšmino.

„Teisingai daro, kad kviečia, policija turėtų bausti tuos žmones. Bet kol patalpomis nesinaudojame, nėra pagrindo dabar jų valyti, dezinfekuoti.

Nėra taip, kad į Sargūno bendrabutį šiandien, ryt ar poryt būtų keliami žmonės. Jis stovi tuščias ir dar stovės. Pirmučiausiai išnaudojamas tuščias socialinis būstas, nuomojamos patalpos. O jei bus protrūkis kaip Italijoje, manau, ne tik šitų, bet ir kitų mokyklų sporto salių gali prireikti. Mes žiūrime trimis žingsniais į priekį“, – kalbėjo K. Klungis.

Ekstremalių situacijų komisija karantino režimo Panevėžyje priemones svarstė antradienį. Iš užsienio grįžusių asmenų izoliacijai numatytos ir ruošiamos apgyvendinimo vietos Panevėžio sporto centro bei R. Sargūno sporto gimnazijos bendrabučiuose, pačioje gimnazijoje, kurioje ugdymo procesas sustabdytas šalyje paskelbus karantiną.

Tiesa, šios patalpos yra rezervinės ir numatomos panaudoti tik kritiniu atveju žymiai padidėjus asmenų, kuriems taikomas izoliavimas ir kurie neturi galimybės izoliuotis nuo kitų kartu gyvenančių asmenų, srautui arba įvykus koronaviruso infekcijos protrūkiui.

Primename, kad už karantino taisyklių pažeidimą, jeigu tai sukeltų sunkių padarinių platinant ligą, numatoma ir baudžiamoji atsakomybė: bauda, areštas arba laisvės atėmimas iki trejų metų.

Draudimai Lietuvoje koronaviruso karantino metu
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (153)