Nacionalinė turizmo verslo asociacija (NTVA), bendradarbiaudama su savo partneriais Europinėje kelionių agentūrų ir organizatorių asociacijoje – Vokietijos kelionių asociacija (Deutscher Reiseverband), skelbia apie papildomą galimybę užsienyje esantiems ir į Lietuvą norintiems grįžti Lietuvos piliečiams.

„Šiandien gavome informaciją, kad Vokietijos URM planuoja organizuoti skrydžius savo piliečių repatriacijai ir, jei bus laisvų vietų, į juos bus priimami ir kiti ES šalių narių piliečiais. Kadangi šiuo metu vis dar vyksta skrydis iš Frankfurto į Vilnių, ir girdėjome, kad šalies Prezidentas deda pastangas užtikrinti, kad jis būtų vykdomas ir ateityje, raginame užsienyje, ypač kituose kontinentuose esančius ir į gimtinę norinčius grįžti šalies piliečius, pasinaudoti šia galimybe“, – pranešime žiniasklaidai pažymi NTVA prezidentė Žydrė Gavelienė.

Skrydis iš Larnakos (Kipras) į Rygą

Oro linijų bendrovė „airBaltic“ suplanavo skrydį iš Kipro kurorto Larnakos į Rygą. Juo bus pargabenti iš šalies nespėję išvykti Baltijos šalių gyventojai. Lėktuvas pakils kovo 19 d., ketvirtadienį, 13:35 vietos laiku, juo galės parvykti iki 140 keleivių, rašoma bendrovės išplatintame pranešime.

Latvijos, Estijos, Lietuvos piliečiai, taip pat nuolatiniai šių šalių gyventojai, norintys grįžti minėtu reisu, gali rezervuoti skrydžio bilietus specialiu „airBaltic“ skambučių centro telefonu, +371 67207771.

Bendrovės atstovai pažymi, kad keleiviai negali turėti jokių koronavirusu sergančiam žmogui būdingų simptomų.

Bilieto kaina – 289,73 Eur. Į ją įskaičiuotas vienas registruotas bagažas ir vienas salono krepšys.

Bendrovė taip pat informuoja, kad užsakant skrydį nurodytu telefonu, bus privaloma pateikti ir patvirtinti savo paso duomenis.

Šiam oro linijų skrydžiui suteiktas specialus Transporto ministerijos leidimas. „airBaltic“ taip pat palaiko ryšį su Latvijos Respublikos Užsienio reikalų ministerija, kad suderintų keleivių poreikį papildomiems skrydžiams.

„airBaltic“ skatina visus keleivius, atvykstančius su bet kokiais ligos simptomais, prieš atsiimant bagažą susisiekti su Rygos tarptautinio oro uosto medicinos personalu atvykimo E ir C sektoriuose.

Dar kartą atkreipiamas dėmesys, kad keleiviai, atvykę iš viruso paveiktų teritorijų, privalo 14 dienų laikytis saviizoliacijos.

Keltai iš Vokietijos

Užsienio reikalų ministerija (URM) pateikia svarbią informacija apie kelionių galimybes keltu iš Vokietijos:

Kovo 18 d. 23:55 val. Vokietijos laiku iš Sassnitz (Zasnicas) jūrų uosto bendrovė Tallink vykdys papildomą komercinį reisą keltu į Rygą. Kelte yra vietų estų, latvių ir lietuvių keleiviams su automobiliais.

Bilietus galima įsigyti tel. +37167099700 arba bendrovės interneto svetainėje.

1–4 žmonių kajutės kaina – 100 Eur. Vykstantiems su automobilio, priklausomai nuo automobilio dydžio, papildomai reikėtų sumokėti 90–270 Eur.

Taip pat galima keltis automobiliu į Lietuvą DFDS keltu iš Kylio Vokietijoje. Artimiausias išvykimas kovo 20 d. 21 val. Kaina vienam suaugusiam asmeniui – 108 Eur. Visi tvarkaraščiai ir bilietai ČIA.

Dar viena galimybė vykti iš Vokietijos į Lietuvą – bendrovės TT-Line keltu, pavyzdžiui, maršrutu Rostokas-Treleborgas-Klaipėda.

Bendrovės interneto puslapyje galima rinktis kelto bilietus į Lietuvą kovo 20 d., t. y. penktadienį. bilieto kaina vienam asmeniui – nuo 38 Eur. Išvykimas iš Rostoko numatytas 22:10 val.

Iš Treleborgo keltas išvyksta 20 val. Kaina taip pat – nuo 38 Eur.

Tiesa, dar belikusi viena 1–2 vietų kajutė ir šiandienai, kovo 18 d., 18 val. kelte iš Treleborgo. Kaina – 100 eurų.

Visa informacija, bilietai ir tvarkaraščiai ČIA.

URM atkreipia dėmesį, kad Lenkijos sienos automobiliams kol kas uždarytos. Išimtys taikomos tik krovininiams sunkvežimiams su specialiais leidimais.

Skrydis iš Paryžiaus į Vilnių

Siekdamas padėti Prancūzijoje įstrigusiems lietuviams, kovo 20 ir 21 d. kelionių organizatorius Kidy Tour aviakompanijos Avion Express lėktuvais organizuoja tiesioginius užsakomuosius skrydžius Vilnius-Paryžius (Bovė)-Vilnius.

Vienam asmeniui šio skrydžio kaina siekia 235 Eur.

Kontaktiniai numeriai: +370 5 207 8070; +370 639 44095, el. paštas: atostogos@kidytour.lt

Šiuo metu preliminarūs skrydžiai iš Paryžiaus (Bovė) numatomi (vietos laiku):

  • 2020.03.20 16:30 val.;
  • 2020.03.21 10.30 val.


Taip pat yra galimybė įsigyti skrydžius ir iš Vilniaus į Paryžių.

Skrydis iš Valensijos į Vilnių

Ketvirtadienį, kovo 19 d., Kidy Tour taip pat organizuoja užsakomąjį skrydį Valensija-Vilnius, aviakompanijos Avion Express lėktuvu su 220 vietų.

Šio skrydžio bilieto kaina asmeniui – 295 Eur.

Atnaujintais duomenimis, išvykimas iš Valensijos į Vilnių kovo 19 d. bus vykdomas 23:20 val.

Norinčius ketvirtadienį grįžti iš Valensijos į Lietuvą organizatorius prašo kuo skubiau susisiekti nurodytais kontaktais:

  • Jolita +370 5 207 8070, atostogos@kidytour.lt;
  • Kristina +370 639 44095, atostogos@kidytour.lt.

Skrydžius taip pat galima užsisakyti per Baltic Clipper agentūrą šiais kontaktais: atostogos@bc.lt, +370 600 60210.

Skrydis iš Amsterdamo į Vilnių

Susisiekimo ministerija praneša, kad grįžti iš Nyderlandų norintiems lietuviams ketvirtadienį, kovo 19 dieną, organizuojamas mokamas užsakomasis skrydis iš Amsterdamo į Vilnių. Registracija į šį skrydį jau pradėta.

Tikslus skrydžio laikas – 16.25 val., skrydį organizuoja bendrovė „Tez Tour“. Pranešama, kad aviabilieto kaina – 235 Eur vienam keleiviui, o bagažo svoris turi būti ne didesnis nei 15 kg.

Baltic Clipper savo feisbuko paskyroje taip pat skelbia papildomą užsakomąjį skrydį kovo 19 d. (16:25-19:40), įstrigusiems turistams Amsterdame. Agentūra įspėja, kad bilietų skaičius ribotas ir ragina susisiekti: atostogos@bc.lt arba feisbuko žinute.

Bilieto kaina – 235 Eur/asm.

Skrydis iš Helsinkio į Vilnių

Estravel kelionių agentūros ekspertai pasirūpino užsakomuoju skrydžiu iš Helsinkio (Suomija) į Vilnių kovo 18 dieną. Organizatorius skelbia, kad turi galimybę į skrydį priimti daugiau keleivių, tad norinčius kviečia registruotis į 23:40 val. skrydį.

Užsakyti skrydžių bilietus į šį reisą galima iki kovo 18 d. 16.30 val. Oro uoste registracija pradedama 21:30 val.

Bilieto kaina – 573 Eur vienam asmeniui. Taip pat į šią kainą įskaičiuotas ir rankinis iki 5 kg bagažas bei iki 20 kg registruotas bagažas.

Norintys grįžti kviečiami kuo anksčiau registruotis Vokietijos URM specialiai tam skirtoje formoje vokiečių kalba.

NYVA taip pat pakartotinai primena apie jau atsiradusias galimybes grįžti į Lietuvą:

  • Skrydis Helsinkis – Vilnius bus vykdomas kovo 18 d. vakare. Registracija vykdoma iki 16.30 val. Daugiau informacijos ČIA.
  • Skrydžiai Valensija – Vilnius bus vykdomi kovo 19 d. 10.20 ir 19.20 vietos laiku. Daugiau informacijos ČIA.
  • Skrydis Amsterdamas – Vilnius bus vykdomas kovo 19 d. 16.25 vietos laiku. Daugiau informacijos ČIA.
  • Skrydžiai Paryžius (Bovė) – Vilnius bus vykdomi kovo 20 d. 16.30 vietos laiku ir kovo 21 d. 10.30 vietos laiku. Daugiau informacijos ČIA.
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (73)