Aičio prefektūros Gamagorio mieste gyvenusiam japonui buvo 57 metai. Jis mirė ligoninėje, kur praleido paskutines dienas. Koronavirusas pacientui buvo nustatytas kovo pradžioje. Paguldyti vyrą į infekcinį skyrių buvo galima tik kitą dieną, todėl medikai jį paprašė vykti tiesiai į namus ir izoliuotis. Bet, kaip pranešama, užuot tai padaręs, vyras apsilankė mažiausiai dviejuose baruose, prieš tai savo giminėms, kuriems anksčiau taip pat buvo nustatyta infekcija, pranešęs, kad „ketina platinti virusą“.

Viename iš barų japonas pareiškė esąs užsikrėtęs koronavirusu. Jo darbuotojai susisiekė su policija ir sveikatos apsaugos tarnybomis, kurių darbuotojai ir sulaikė vyrą. Iki šiol mažiausiai vienam žmogui iš tų, su kuriais kontaktavo infekuotasis, diagnozuotas koronavirusas. Tai – moteris, kuri lankėsi viename iš minėtų barų. Pasak gydytojų, jos būklė stabili.

Iki šiol Japonijoje užfiksuota daugiau kaip 1,5 tūkst. užsikrėtimo koronavirusu atvejų, 37 infekuotieji mirė.

Praėjusių metų pabaigoje Kinijos Uhano mieste prasidėjęs naujojo koronaviruso sukeliamo susirgimo protrūkis išplito į daugiau kaip 130 šalių, Pasaulio sveikatos organizacija jį pripažino pandemija. Naujausiais duomenimis, pasaulyje koronavirusu užsikrėtė daugiau kaip 190 tūkst. žmonių, apie 8 tūkst. mirė.