„Kol kas neatsirado, ryto tyrimų duomenų dar nėra. Teisingai paminėjote, dar vienas teisingas buvo nustatytas. Du tyrimai dar kartojami, suabejojus galimu rezultatu“, – sakė ministras. Ir patikino, kad tik sužinojus jų rezultatus, jie bus paskelbti visuomenei.

Kaip kalbėjo A. Veryga absoliučios daugumos užsikrėtusių virusu būklė yra gera. Vienintelis sunkus atvejis – Panevėžyje, nes virusas patvirtintas į rizikos grupę patenkančiam asmeniui, jam per 60 metų. O jo būklė, per naktį, nelabai ir pasikeitė.

„Būklė absoliučios daugumos išskyrus vieną yra tikrai gera, nes jie nėra rizikos grupės asmenys. Jie visi nėra pagyvenę. Išskyrus tik vieną minėtą atvejį Panevėžyje. Kiek žinau, jo būklė yra be didesnių pasikeitimų“, – sakė A. Veryga.

Ministras teigė, kad kol kas nėra planuojam drausti išeiti iš namų.

„Bet jei matysime, kad vyksta intensyvus plitimas, matyt, neatmestina, kad tokios priemonės gali atsirasti, kaip ir Italijoje buvo pritaikytos – kad iš namų galima išeiti tik tiems, kurie eina į darbą, arba apsipirkti, ir atskirų miestų judėjimas yra ribojamas. Bet kol kas nėra tokių poreikių Lietuvoje. Bet naudodamasis proga norėčiau dar kartą paraginti – išeiti pasivaikščioti į lauką galima, jei nėra platintojo, tai to viruso nebus. Didžiausia problema, jeigu grupėmis pradedam vaikščioti, buriuotis. To nereikėtų daryti, reikia išlaikyti atstumą, jeigu tai nėra šeimos nariai, kurie gyvena kartu“, – LRT radijo eteryje kalbėjo ministras.