„Mes matome atskirus žmonių pavyzdžius, kurie galbūt elgiasi ne taip atsakingai, bet aš manau, kad jie neturėtų užgožti mūsų visuomenės elgesio kritinėmis aplinkybėmis. Manau, kad jei mes išlaikysime santūrų elgesį ir apribosime savo judėjimą ir tam tikrus rizikos veiksnius – netrukus pavyks stabilizuoti koronaviruso proveržį, kuris yra natūralus ir, ko gero, nepasiekęs savo viršūnės“, – Prezidentūroje žurnalistams kalbėjo G. Nausėda.

Jis pabrėžė, kad Azijos valstybių pavyzdžiai rodo, kad situacija dėl koronaviruso plitimo yra suvaldoma.

„Kaip rodo kai kurių valstybių – ypač Azijoje – patirtis, nėra taip, kad šio proveržio nebūtų galima kontroliuoti. Kuomet yra imamasi adekvačių priemonių, galima jį (proveržį – ELTA) stabilizuoti, o po to užkrėtimo atvejai pradeda absoliučiai mažėti“, – tęsė G. Nausėda, pridurdamas, kad, jo manymu, viruso protrūkis Europoje tęsis dar bent keletą mėnesių.

„Manau, kad Europa šiuo metu yra etape, kurį jau išgyveno kai kurios Azijos valstybės (...), todėl galima tikėtis, kad šią krizę mums pavyks įveikti per artimiausius keletą mėnesių“, – apibendrino prezidentas.