3,5 mln. gyventojų turinti Bosnija ir Hercegovina kol kas nustatė maždaug 30 užsikrėtimo atvejų. Tačiau neturtinga ir politiškai susiskaldžiusi šalis yra prastai pasirengusi spręsti didelę sveikatos apsaugos krizę, jei virusas plistų.

„Pradedame kovą su grėsme, kurią koronaviruso epidemija kelia mūsų sveikatai ir ekonomikai“, – žurnalistams sakė premjeras Zoranas Tegeltija.

Kareiviai įrengs stovyklų netoli pasienio perėjų ir oro uostų, kuriose dviem savaitėms bus izoliuojami visi į šalį atvykstantys žmonės, sakė premjeras.

Pareigūnai jau uždarė Bosnijos ir Hercegovinos sienas užsieniečiams, atvykstantiems iš tokių smarkiai paveiktų zonų kaip Italija, Ispanija, Prancūzija ir Belgija.

Visi atvykstantys piliečiai privalo laikytis saviizoliacijos.

Tuo tarpu vienos iš dviejų Sarajevo ligoninių vadovas Zlatko Kravičius naujienų agentūrai AFP sakė, kad šalis gali tikėtis užsikrėtimo atvejų „sprogimo“.

„Ėmėmės... visų priemonių prieš epidemiją, bandydami užkirsti kelią šiam sprogimui“, – sakė jis, bet pridūrė, kad „ši liga yra sprogi“ ir ją „labai sunku kontroliuoti“.

Dviejose sostinės ligoninėse yra maždaug 70 respiratorių, nurodė Z. Kravičius.