Japonija. Šalis, kurioje lankausi jau antrą kartą, bet šį kartą matau ją visai kitomis akimis. Kalbu ne apie koronavirusą, apie kurį dabar tik ir kalbama, o apie tai, kad čia buvo verta grįžti.

Keista, bet tik būdama antrą kartą pajaučiau glaudų ryšį su šia, neapsakomai gražia ir artima širdžiai šalimi. Man būti čia labai patinka ir baimės šiuo metu nejaučiu, tik žinoma, yra didelis klausimas – ar greitu metu pavyks sugrįžti į Lietuvą... Taip, taip, gali būti, kad teks čia likti savaitę, mėnesį, o gal net ir ilgiau... Niekas nežinom kaip toliau viskas klostysis visame pasaulyje ir nuspėti yra labai sunku. Mes galim tik viltis ir laukti.

Realiai, tikrai, ši gyvenimo akimirka man atrodo kaip kadaise matytas filmas... Man labai sunku patikėti, kas vyksta ir kad tai vyksta realiame gyvenime... Bet aš nuoširdžiai tikiuosi ir viliuosi, kad šis mano ir jūsų visų filmo scenarijus bus su labai šviesia ir gražia pabaiga. Bučkis jums!“ – savo sekėjams iš Japonijos brūkštelėjo ji.


Dainininkė dar gerokai prieš kelionę į gerbėjus kreipėsi pagalbos, kadangi ją neramino viruso grėsmė. Nepaisant to, ji vis tiek išskrido į Japoniją, kurioje, oficialiais duomenimis, užfiksuota netoli 900 koronaviruso atvejų.

„Padėkite! Kitą savaitę turiu skrydį į Japoniją! Jau kuris laikas negaliu ramiai miegoti, nes turiu dilemą skristi ar ne. Esmė ta, kad mano artimi žmonės labai išgyvena ir dėl padidėjusios koronaviruso grėsmės norėtų, kad geriau net nerizikuočiau. Kokia būtų jūsų nuomone apie tai?

Koronavirusas – ar jūs šiuo metu skristumėte į šalį, kurioje paskelbta didelė riziką užsikrėsti? Gal yra žmonių, kurie taip pat greitu metu turi skrydį į Japoniją, o gal jau esate grįžę iš ten? Parašykite komentaruose.

Būtų labai įdomu išgirsti realią nuomonę iš žmogaus, kuris galbūt tik ką grįžo iš tokios šalies, kur yra padidėjusi grėsmė užsikrėsti ir kaip gi čia Lietuvoje reaguoja į tai. Baiminuosi, kad grįžus iš Japonijos nebūtų taip, kad uždarys mane į kokį karantiną dviem savaitėms.


Aš žiūriu į šią pasaulyje esamą situaciją atsakingai, bet ir neleidžiu sau pulti į tą visuotinę psichozę, kad dabar užsidaryčiau namuose ir niekur nė kojos nekelčiau... Esmė, kad skristi aš noriu ir jau suplanuotas fainas laikas ten, juolab bilietai nupirkti iš seniau ir jie nėra pigūs, todėl nesinori prarasti skrydžio dėl nepagrįstų baimių ir į situaciją pažiūrėti plačiau su jūsų pagalba. Aš tikrai nenoriu didinti rizikos grįžus čia į Lietuvą, todėl noriu sukaupti daugiau informacijos ir pagaliau padaryti sprendimą, kaip geriau pasielgti tokioje situacijoje. <...>

Tai va tokia dilema niekaip neišeina man iš galvos... O ką jūs manote apie tai? Gal veltui aš čia suku galvą?“ – kovo 4 d. savo socialiniuose tinkluose skelbė E. Jakštytė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (416)