Statybvietėje miesto pakraštyje šiuo metu dirba per 2 000 darbininkų, laikraščiui „Rossijskaja Gazeta“ sakė vicemeras Andrejus Bočkariovas.

Kada iš 12 pastatų sudaryta klinika pradės veikti, kol kas nežinoma. „Mūsų uždavinys yra kiek įmanoma greičiau pastatyti ligoninę, - sakė pareigūnas. – Svarbi kiekviena sekundė“.

Oficialiais duomenimis, Rusijoje šiuo metu patvirtinta 114 koronaviruso atvejų. Vis dėlto ekspertai spėja, kad skaičiai yra didesni.

Smarkiai viruso paveikta Kinija prieš daugiau kaip mėnesį per labai trumpą laiką pastatė klinikas koronavirusu užsikrėtusiems pacientams gydyti.

Rusijoje naujuoju koronavirusu užsikrėtusių žmonių skaičius padidėjo iki 114, penki iš jų jau pasveiko, antradienį paskelbė šalies vicepremjerė Tatjana Golikova.

„RF šiuo metu užregistruota 114 pacientų 26 šalies regionuose. Penki iš jų jau pasveiko ir išrašyti“, – per vyriausybės narių pasitarimą pas prezidentą sakė vicepremjerė.

„109 iš susirgusių žmonių yra stacionaruose, 106 iš jų serga lengvai, be jokių simptomų“, – nurodė T. Golikova.

Iš 114 užregistruotų užsikrėtimo atvejų 104 atvejai yra įvežtiniai, o 10 – kontaktiniai.

Pirmadienį užregistruotų užsikrėtimo atvejų Rusijoje buvo 93.

Rusijos vyriausybė pirmadienį paskelbė šią savaitę uždarysianti visas savo sienas užsienio piliečiams, išskyrus nuolatinius šalies gyventojus, siekdama sustabdyti susirgimą COVID-19 sukeliančio koronaviruso plitimą.

Premjero Michailo Mišustino pranešime, paskelbtame vyriausybės tinklalapyje, sakoma, kad šie suvaržymai taip pat bus taikomi asmenims, atvykstantiems iš glaudžios Maskvos