Ministras pažymi, kad sprendimai dėl patikros manantiems, jog galėjo užsikrėsti Lietuvoje būdami viešose erdvėse, galės būti būti priimti įvertinus, ar sklandžiai mobilieji punktai veikia, kokia jų apkrova.

„Kai mes būsim tikri, kad nenukentės tie, kuriuos privalome tirti, tada galėsime atvėrinėti tuos vartus plačiau. Pasileis tie punktai, pažiūrėkime, kaip sekasi, kiek žmonių atvažiuoja, kiek yra tų, kurie yra su simptomais, ir pamatysim, kiek galim plėst“, – antradienį Seime žurnalistams sakė A. Veryga.

„Nepadarykim taip, kad mes viską dabar atidarom, per dvi dienas, kaip Amerikoj atsitiko, kilometrinės eilės, viskas užsikemša, žmonės bendrauja vienas su kitu, tada užsikrečia ir taip toliau“, – kalbėjo A. Veryga.

Didžiuosiuose Lietuvos miestuose trečiadienį planuojama atidaryti pirmuosius mobilius koronaviruso patikros punktus. Tyrimus atlikti juose galės tik tarnybų nukreipti asmenys.

Asmenys, kuriems pasireiškė koronavirusui būdingi simptomai, turės skambinti trumpuoju numeriu 1808, tada konsultantai asmenims turės paskirti atvykimo laiką į mobilų patikros punktą.

„Turime tą tyrimų plėtimą daryti daryti atsakingai. Pirmiausia sulaukime, šią savaitę tegu sustartuoja tie punktai, matysime, kaip viskas vyksta. Jei matysime, kad visko turime pakankamai, neįstrigo prie sienos reagentai, atkeliavo, kas suplanuota, kitą savaitę galime žiūrėti, ką galime plėsti“, – kalbėjo ministras.

Iš viso Lietuvoje atlikta per 700 tyrimų dėl koronaviruso, nustatytas 21 infekcijos atvejis, kol kas visi jie – įvežtiniai. Tyrimai kol kas atliekami vienintelėje Nacionalinėje visuomenės sveikatos priežiūros laboratorijoje.

Kai kurie medikai ir opozicijos politikai sako, kad tyrimų apimtys Lietuvoje kol kas yra per siauros. Ministras sulaukė raginimų leisti tyrimus atlikti ne tik Vilniuje, bet ir kitose įstaigose Klaipėdoje, Kaune.