Tai dar vienas svarbus laimėjimas šiuo metu pirmaujančiam demokratų kandidatui, siekiančiam neįveikiamu atotrūkiu atsiplėšti nuo savo varžovo Bernie Sanderso (Bernio Sanderso).

Pirmadienį vėlai vakare, kai buvo suskaičiuoti beveik visi balsai, televizija NBC ir dienraštis „New York Times“ pranešė, kad pergalę praėjusią savaitę vykusiame balsavime nedideliu skirtumu iškovojo J. Bidenas, besivaržantis su B. Sandersu dėl teisės mesti iššūkį prezidentui Donaldui Trumpui (Donaldu Trampui) lapkritį vyksiančiuose rinkimuose.

Kaip skelbia šios žiniasklaidos priemonės, buvęs viceprezidentas J. Bidenas surinko 37,9 proc. balsų, o kairiųjų pažiūrų senatorius iš Vermonto B. Sandersas – 36,4 procento.

Antradienį demokratų pirminiai rinkimai vyks dar trijose valstijose, šalyje tvyrant baimei dėl sparčiai plintančio koronaviruso, Jungtinėse Valstijose jau pasiglemžusio daugiau kaip 80 gyvybių.

Arizonai, Floridai ir Ilinojui ruošiantis balsuoti, nuogąstaujama, ar balsavimo apylinkės bus saugios pandemijos metu.

Ohajuje balsavimas buvo atidėtas, valstijos gubernatoriui nurodžius uždaryti rinkimų apylinkes. Kiek anksčiau dėl koronaviruso protrūkio pirminius rinkimus atidėjo dar kelios mažesnės valstijos.

Antradienio rinkimuose B. Sandersui žūtbūt reikia pergalės, nes jis neišvengiamai bus spaudžiamas pasitraukti iš kovos, jeigu per šį balsavimą neįveiks J. Bideno reikšmingu skirtumu.