Volkswagen“ grupė neskelbia savo pajamų prognozės 2020 metams dėl nepastovios koronaviruso krizės situacijos ir paklausos bei pasiūlos sutrikimų.

„2020-ieji yra labai sudėtingi metai. Koronaviruso pandemija kelia mums nežinomus veiklos ir finansinius iššūkius“, – pranešime teigė H. Diessas.

„Mums pavyks įveikti koronaviruso krizę tik susitelkus“, – ragino jis.
Niūrus vertinimai pasirodė tuo metu, kai „Volkswagen“ grupė paskelbė savo 2019 m. finansinius rezultatus.

Grupės, kuriai priklauso 12 automobilių markių, įskaitant „Porsche“, „Audi“, „Seat“ ir „Skoda“, pajamos pernai augi 7,1 proc. iki 252,6 mlrd. eurų.

Akcininkams priskiriamas grynasis pelnas tuo tarpu augo 12,8 proc. iki 13,3 mlrd. eurų, daugiausia dėl augusių brangesnių automobilių modelių pardavimų.

Vis daugiau Europos šalių įvedant gyventojų judėjimo apribojimus siekiant suvaldyti koronaviruso plitimą, automobilių gamintojai pradėjo uždarinėti gamyklas.

Fiat Chrysler“ pirmadienį pranešė iki kovo 27 d. uždaranti šešias gamyklas Italijoje ir po vieną Serbijoje bei Lenkijoje.

Tuo tarpu Prancūzijos PSA grupė, kuriai priklauso „Peugeot“, „Citroen“ ir „Opel“ markės, taip pat pranešė uždarysianti gamyklas Europoje.

„Volkswagen“ finansų direktorius Frankas Witteris tikino, esą neaišku, kaip smarkiai koronaviruso pandemija paveiks bendrovę, ar kiek ilgai šis poveikis bus juntamas.

„Šiuo metu beveik neįmanoma patikimai to prognozuoti, – sakė jis. – Imamės visų priemonių, kad paremtume savo darbuotojus ir jų šeimas bei stabilizuoti savo verslą.“