Pirmadienį Rusijai nusprendus uždaryti savo sienas užsieniečiams, šalies sporto ministerija paskelbė tarptautinių renginių draudimą iki atskiro pranešimo.

Kartu pateiktos rekomendacijos sustabdyti nacionalines pirmenybes, priešingu atveju jas leidžiama vykdyti tik be žiūrovų – susirenkant ne daugiau kaip 50 žmonių.

Pirmoji dar prieš Vyriausybės sprendimus veiksmų ėmėsi krepšinio VTB Vieningoji lyga. Iš pradžių nurodžiusi žaisti be žiūrovų, pastaroji netrukus atšaukė praėjusio savaitgalio rungtynes.

Tiesa, lygos vadovybė akivaizdžiai pavėlavo: praėjusį ketvirtadienį ji dar leido Taline (Estija) vietos „Kalev“ susitikti su Krasnodaro „Lokomotiv“. Vėliau vienam iš šeimininkų žaidėjų nustatytas koronavirusas, tad streso bei patikrų neišvengė ir „Lokomotiv“, kurio gretose rungtyniauja du lietuviai: Mantas Kalnietis ir Mindaugas Kuzminskas.

Šiuo metu VTB Vieningoji lyga sustabdyta neapibrėžtam laikui.

Savotiškai reikalai klostėsi Rusijoje ypač populiarioje Kontinentinėje ledo ritulio lygoje (KHL), kuri iš tarptautinės staiga pavirto nacionaline.

Mat du į atkrintamąsias varžybas patekę užsienio klubai – Helsinkio „Jokerit“ (Suomija) ir Nursultano „Barys“ (Kazachstanas) – atsisakė toliau žaisti.

Pirmadienį KHL vadovybė nutarė savaitei sustabdyti kovas dėl Gagarino taurės, kuriose dalyvauti liko šeši Rusijos klubai. Skelbiama, kad atkrintamosios varžybos pratęstos bus nauju formatu.

Savo ruožtu, Rusijos „Premjer“ futbolo lygos vadovai posėdžiaus antradienį – beveik neabejojama, kad čempionatas taip pat bus stabdomas.

Pirmadienio duomenimis, Rusijoje suskaičiuoti 93 patvirtinti koronaviruso atvejai, stebimi maždaug 15 tūkst. gyventojų, grįžusių iš kelionių užsienyje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)