Svorio kategorijos iki 57 kg antroje kovoje E. Skurdelis susitiko su ketvirtuoju skirstytu azerbaidžaniečiu Tayfuru Alijevu. Įpusėjus pirmam raundui, po susidūrimo galvomis, varžovas stipriai prakirto lietuviui antakį.

Boksininką apžiūrėjusi medikė teisėjams pranešė, kad E. Skurdelis negali tęsti kovos dėl gilios žaizdos.

Kadangi ringo teisėjas nusprendė, kad antakis po susidūrimo galvomis prakirstas netyčia, teisėjai nugalėtoją turėjo paskelbti vos minutę ir 45 sekundes trukusios kovos.

Teisėjai įžvelgė T. Alijevo pranašumą ir įteikė jam kelialapį į Tokijo olimpines žaidynes.

Į ketvirtfinalį nepatekęs E. Skurdelis pasitraukė iš tolesnės kovos. Pirmame atrankos turnyro etape lietuvis 5:0 nugalėjo graiką Aleksejų Lagkazašvilį.

Pralaimėjimą patyrė ir paskutinis šiandien kovojęs Lietuvos boksininkas Vytautas Balsys. Svorio kategorijoje iki 75 kg burtų dėka į antrą etapą patekęs lietuvis susitiko su Rio de Žaneiro olimpinių žaidynių dalyviu bulgaru Simeonu Chamovu. Labiau patyręs varžovas įrodė savo pranašumą ir laimėjo dvikovą taškais 5:0 (30:27, 30:27, 29:28, 30:27, 30:27).

Pirmadienį nesėkmingai kovas dėl olimpinių kelialapių pradėjo ir 19-metė Rugilė Altaravičiūtė. Ji burtų dėka pateko į svorio kategorijos iki 51 kg antrą etapą ir susitiko su 2016 ir 2019 m. Europos čempionato prizininke baltaruse Julija Apanasovič.

Pirmą raundą aktyviai pradėjusiai baltarusei visi teisėjai skyrė pergalę 10:9. Antrame raunde patyrusi varžovė persvarą dar labiau padidino. Pradžioje ringo teisėjas atėmė iš lietuvės tašką už per dažnai nuleistą galvą, vėliau ir skaičiavo nokdauną.

Nokdauno nepavyko išvengti ir trečiame raunde. Nors R. Altaravičiūtė buvo pasirengusi tęsti kovą, ringo teisėjas nutraukė kovą ir pergalę techniniu nokautu iškovojo J. Apanasovič. Pralaimėjusi R. Altaravičiūtė pasitraukė iš kovos dėl olimpinių kelialapių. Šioje svorio kategorijoje kelialapius iškovos šešios geriausios boksininkės.

Po pirmadienio kovų organizatoriai nusprendė stabdyti varžybas dėl koronaviruso grėsmės. Turnyras Londone turėjo tęstis iki kovo 24 dienos.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)