„Tai čia yra pozityvu. Antras dalykas – susidaro vaizdas, kad Vyriausybei labai svarbu įrodyti, kiek pinigų tariamai bus skiriama – 2,5 mlrd. eurų, bet realių pinigų ekonomikoje aš čia matau gal tik apie 0,5 milijardo eurų. Tiek yra skiriama pinigų konkrečiai ekonomikos priemonėms, kuriomis bus stengiamasi padėti verslui, nes kiti pinigai yra biudžetinės lėšos, kurios skiriamos gydytojams, medikams, tai yra tiems, kurie dirba tose priešakinėse fronto linijose. Apie jų atlyginimus, socialines garantijas tikrai reikia kalbėti, bet tai nėra tiesiogiai ekonominiai dalykai“, – pirmadienį Eltai sakė ekspremjeras A. Kubilius.

Jo nuomone, labai svarbu iš visos paramos verslui išskirti tą verslą, kuris dėl karantino tiesiog yra priverstas neveikti. „Būtų gerai, kad Vyriausybė turėtų kokį nors aiškesnį planą, kaip padėti toms institucijoms, kurios dėl karantino Vyriausybės sprendimu yra uždarytos. Tai visi restoranai, barai, taip pat sporto, kultūros ir kitos įvairios institucijos“, – sako A. Kubilius.

Jis pažymi, kad, Lietuvos banko paskelbtomis prognozėmis, ekonomika neaugs dėl koronaviruso, susitrauks. „Prognozės gali blogėti dėl padėties visame pasaulyje. Tokiu atveju raginčiau Vyriausybę nelaukiant peržiūrėti biudžeto prognozes. Akivaizdu, kad sumažės ir pajamos į biudžetą, tai reiškia, kad gali kilti iššūkių, kaip finansuoti kai kurias išlaidas. Todėl dabar reikėtų peržiūrėti kai kurias išlaidas ir tai padaryti neatidėliojant“, – mano A. Kubilius.

ELTA primena, kad Vyriausybė pirmadienį pritarė Ekonomikos skatinimo ir koronaviruso sukeltų pasekmių mažinimo priemonių planui, kurį sudaro 2,5 mlrd. eurų.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (91)