„Prašome visų šį virusą vertinti rimtai ir jokiu būdu nebandyti keliauti į kitą provinciją“, – per spaudos konferenciją pareiškė Sveikatos apsaugos ministerijos atstovas Kianoushas Jahanpouras.

Nuo vasario 19 dienos, kai buvo pranešta apie pirmus du mirties nuo COVID-19 atvejus, šalyje mirė iš viso 853 žmonės.

Pasak K. Jahanpouro, per pastarąją parą šalyje buvo patvirtinti 1 053 nauji ligos atvejai, bendras susirgusiųjų skaičius išaugo iki 14 991.

Teherano provincijoje naujų užsikrėtusiųjų koronavirusu skaičius yra didžiausias šalyje – užregistruota 200 naujų atvejų, bet tai yra 50 atvejų mažiau nei ankstesnę dieną.

Antroje vietoje pagal naujų atvejų skaičių yra centrinė Isfahano provincija, kur užregistruota 118 naujų užsikrėtusiųjų, trečioje – šiaurinis Mazandaranas su 96 naujais atvejais.

Razavi Chorasano provincijos, kurioje yra šiitų šventasis Mašhado miestas, nėra provincijų, iš kurių pranešta apie naujus koronaviruso atvejus, sąraše, nors prieš dieną ten buvo nustatyti 143 nauji atvejai.

„Vertinant atsargiai, atrodo, kad bendros žmonių pastangos ir sveikatos apsaugos sistemos įsikišimas... iš lėto rodo rezultatus Kome ir Gilane“, – sakė K. Jahanpouras.

Į pietus nuo Teherano esantis šiitų šventasis Komo miestas yra koronaviruso protrūkio epicentras, iš kurio vasario 19 dieną buvo pranešta apie pirmuosius mirties atvejus šalyje. Per parą jame užregistruota 19 naujų koronaviruso atvejų, iš viso – 1 023.

Gilane patvirtinta 18 naujų atvejų, iš viso užsikrėtusiųjų – 858. Šis tarp turistų populiarus šiaurinis šalies rajonas yra vienas iš labiausiai užkrėstų Irano provincijų.